avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa somaj

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si nasterea. Cum trebuie procedat? De la 7 luni de sarcina sa intru in concediu prenatal si se intrerupe somajul? Voi primi restul indemnizatiei dupa nastere? Sau sa nu intru in concediu prenatal ca oricum indemnizatia se opreste cand voi naste. Mentionez ca eu nu voi benificia de indemnizatie de crestere a copilului deoarece nu am realizat venituri 12 luni ci doar 11 luni.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
xlayoana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:00, 28 Februarie 2012
Posibil ca in luna septembrie sa se fi inscris la somaj si sa fi primit ajutorul in octombrie ... cand ati depus actele pentru somaj?
Uitati-va pe decizia emisa de Agentia de Somaj si/sau pe carnetul de somer unde scrie data de cand incepe si data cand se termina perioada de somaj indemnizat.
Ultima plata spune utilizatoarea ca este in iunie,inseamna ca dosarul de somaj s-a despus in septembrie,prima plata aferenta lui septembrie facandu-se in octombrie.(somaj 9 luni-septembrie2011 -mai2012)Daca este asa,atunci are acoperire pe cele 12 luni pt.a putea beneficia de ccc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului radumaria radumaria Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra ,am 5 ani de zile vechime in cartea de munca dar am o intrerupere de 2 luni septembrie-octombrie 2011 sunt ... (vezi toată discuția)