avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare casa

cum as putea intabula o casa la care ia fost proprietar bunicu si bunica mai mult de 50 ani dar fara sa o intabuleze. Acum au decedat si la inpozit apare numele lor dar in rest nimic nr parcela ieste da nu ieste nr cf ce am de facut.? Si vreau sa stiu daca mai ieste in vigore legea dupa vremea comunismului cum ca dupa 50 de ani ca ai platit inpozitu pe casa se trece automat in prorietatea ta casa?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:08, 2 Martie 2012
Mostenitorii proprietarilor trebuie sa desfasoare dezbaterea succesiunii,dupa care in calitatea de proprietari asupra casei,vor putea demara procedura legala de intabulare a acesteia
Succesiunea nu inseamna proprietate! Daca bunicii nu au avut un act de proprietate pentru casa, nici un notar nu va dezbate succesiunea. Aveti 2 variante: instanta, actiune in constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii de 30 de ani, prin jonctiunea posesiilor, insa va trebui sa identificati mostenitorii celor de la care bunicii au dobandit casa in urma cu 50 de ani si sa va judecati cu ei, sau sa obtineti Ordinul Prefectului pe cale administrativa, in baza art. 23 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie si contine:
- cerere;
- certificat de calitate de mostenitor de pe urma bunicilor;
- acte stare civila solicitant;
- schita cadastrala a casei;
- istoric de rol fiscal;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului (de la primarie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)