avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil 9 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil 9 ani

fetita mea este inregistrata in prezent pe numele meu din inaintea casatoriei . din diverse cauze copilul pana la un an nu a figurat cu tata pe certificat. dupa un an a fost si tatal inscris pe certificat (cu mentiunea ca este tatal natural al copilului si acasta s-a facut cu acordul lui). in prezent sunetm casatoriti cu acte in regule si au mai rezultat 2 copii care ii poarta numele tatalui. Problema e ca as dori ca si fata cea mare sa poarte numele tatalui si nu stiu care sunt pasii de urmat. va multumesc mult pentru un sfat cat mai util!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:49, 29 Februarie 2012
In mod normal, dupa trecerea a 12 luni de la nasterea copilului, tatal poate face recunoasterea acestuia numai pe calea unei actiuni in instanta. Tot pe aceasta cale in aceeasi actiune se solicita si schimbarea numelui de familie al copilului in urma recunoasterii acestuia de catre sotul mamei.

Nu inteleg cum a fost modificat certificatul de nastere al copilului la o distanta mai mare de un an de la nasterea acestuia fara sa apelati la instantele de judecata.
toata aceasta procedura prin instanta trebuie facuta cu un avocat? (problema e ca nu prea ne permitem unul :oops:)
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
lavy32, utilizator
certificatul de nastere a al fetei in care sunt mentionati ambii parinti a fost eliberat exact in ziua cand a implinit un an.
Nu va obliga nimeni sa va luati un avocat, daca va descurcati singuri.

Nici la medic nu te obliga nimeni sa te duci daca esti bolnav si te pricepi sa te tratezi singur :)
Numele copilului il schimbati pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, aveti in link.
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cristian p cristian p Va rog sa-mi spuneti ce lege si ce articol din ea interzice schimbarea numelui minorului fara acordul tatalui. Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil Molesag Alina Molesag Alina Buna ziua. Daca sunt recasatorita ,pot schimba numele copilului ca al meu fara sa decad tatal din drepturi?are 10 ani (vezi toată discuția)