avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare europeana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare europeana

explicatimi concret ce reprezinta un mandat de arestare europeana ,ce libertate de miscare are respectiva persoana,si daca in acest timp poate sa redeschida in tara rejudecarea procesului ,in urma caruia a rezultat sentinta de 1 an cu executare,sentinta data la4 ani de la producera faptei.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:39, 29 Februarie 2012
mandatul de arestare european este exact ce ii spune denumirea - este un mandat de arestare ce poate fi pus in executare de catre orice organ de politie in orice tara UE.
Se poate cere rejudecarea dosarului, in urma extradarii, in anumite conditii. Retineti ca rejudecarea dosarului nu inseamna suspendarea executarii pedepsei, nu se va dispune in mod obligatoriu punerea in libertate a detinutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare tariq tariq se emite un mandat de arestare european cand un om are de executat o pedeapsa de un an si 10 luni ? fapta de art.215 va multumesc (vezi toată discuția)
Mandat de retinere european claudiaionete claudiaionete pentru o sentinta de 1 an si 7 luni pt conducere fara permis ,cu executare,cand se prescrie executarea pedepsei existand si un mandat de retinere european pt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)