avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fonduri nerambursabile

Buna ziua. O ruda are PFA- crestere animale. Anul trecut a primit fonduri nerambursabile, din care nu a folosit. Cum se face inregistrarea lor corecta: in jurnalul de intrari-iesiri, pe baza unui extras de cont, fara a se tine cont la calculul venitului brut, si la cheltuielile aferente, la fel? Dar vanzarea de produse, la diverse persoane, prin piete, targuri, chiar cunostinte, daca nu are acte? La fel, cumpararea de furaje de la diversi oameni, cum se opereaza? E o chestie pe care n-am mai intalnit-o si am rugamintea sa ma lamureasca cineva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ADRIANA RATIU , Contabil 22:19, 8 Martie 2012
fondurile respective le inregistreaza in registrul de incasari si plati(cf extras cont),dar nu le prinde in decl.200.
ok. Dar cumpararile si vanzarile la persoane, care nu pot elibera acte??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabilitate pfa apicultura cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!unchiul meu e pfa cu cod 149 si de 2 ani primeste 1500 euro bani nerambursabili,ajutor european!treaba merge bine,si-a inmultit nr de stupi,mai greu ... (vezi toată discuția)
Platii cas jon58 jon58 La Intreprindere Individuala beneficiara de fondurii masura 112 cod CAEN 0149. Daca sumele se inregistreaza in registrul de platii si incasarii? Daca se ... (vezi toată discuția)
Documente punct de lucru intrepr.individuala oprea alina oprea alina buna. multumesc tuturor pt. raspunsurile date. am o alta nelamurire. daca o intrep. indiv. are mai multe puncte de lucru, care sunt actele obligatorii cf,legii ... (vezi toată discuția)