avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arendare, vanzare teren cum ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arendare, vanzare teren cum ?

Buna ziua

Am si eu o intrebare, sper sa ma ajuta cineva...
Daca am incheiat un contract de arenda cu o asociatie, pe mai multi ani , si daca dupa un an vreau sa-l vand, unde o sa masoare terenul meu, pe locul unde era original la incheiarea contractului sau intr-un alt loc. Mentionez ca terenul meu se afla in centrul unei parcele mai mare, care este folosit tot de asociatia respectiva.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:11, 13 Noiembrie 2008
In cazul dvs. sunt aplicabile dispozitiile legii nr.16/1994, modficata in decursul timpului, prin L.223/2006, L.20/2008.
legea nr.226/2006 ofera si in model al contractului de arenda si e posibil ca si al dvs. sa fie la fel,
In primul rand, Asociatia are un drept de preemtiune, adica mai intai poate ea sa cumpere si in cazul in care nu sunteti de acord cu pretul oferit, puteti sa il instrainati altei persoane.
Daca doriti sa incetati sau sa nu mai reinoiti contractul de arenda, trebuie sa ii anuntati cu un an inainte ( se are in vedere executia unor lucrari agricole efectuate in toamna).
Nu e simplu.

Întrebare: care este legea care reglementează dreptul de preempţiune al arendaşului? Credeam, sincer, că odată cu abrogarea Legii 54/1998, acest drept a dispărut din reglementarea legală.

Iar conţinutul dreptului de preemţiune înseamnă altceva: prioritate la cumpărare, faţă de terţi, la preţ egal. Ceea ce înseamnă că oferta făcută titularului dreptului de preempţiune trebuie să conţină preţul, pentru a fi valabilă. Nu este doar o întrebare adresată acestuia, dacă vrea să cumpere şi cam ce preţ ar oferi.

Liviu S.Bordaş
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2008
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat g2na g2na buna ziua, am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)