avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate ajunge la sechestru pe bunuri proprii?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate ajunge la sechestru pe bunuri proprii?

Buna ziua . Sunt administrator la o firma din Bacau la care mai am un asociat. Problemele au inceput acum un an si am acumulat datorii la stat din tva si impozite pe salarii neplatite de aprox. 25000 roni. Mentionez ca impozitele cu oprire la sursa le-am achitat. Firma nu dispune de bunuri care sa acopere prejudiciul . Am primit acasa corespondenta de la finante cu tot felul de titluri de executare, contul la banca fiind si el vizat. Mentionez ca sunt casatorit si singurul bun propriu pe care il detin pe numele meu este un autoturism cu valoare mult mai mare . Intrebarea mea este daca se poate ajunge sa mi se puna sechestru pe acest autoturism si daca da ce pot face pt. a evita acest lucru .? este o solutie sa il trec pe numele sotiei ? sau al parintilor> ? Sau pot cesiona cumva firma altei persoane? Risc vreun dosar penal din cauza acestor datorii? Astept mai multe solutii de la dvs. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:56, 1 Martie 2012
In conformitate cu dispozitiile art. 27 al. 2 Cod procedura fiscala se poate atrage raspunderea in solidar a dvs. in calitate de administrator. Exista posiblitatea sa fiti executat silit in baza raspunderii solidare.
Ce solutie imi recomandati pentru a evita executarea mea silita /?
Daca imi trec bunurile pe numele sotiei?
Se poate face o cesiune a firmei cu tot cu datorii catre alte persoane ?
Risc vreun dosar penal daca nu se platesc aceste datorii ?
Solutia legala este sa platiti obligatiile fata de stat si reglementate prin lege. Eu nu pot sa va ofer o solutie pentru a va sustrage de la plata obligatiilor fata de bugetul de stat.
Puteti sa cesionati partile sociale, insa organul fiscal poate formula cerere de opozitie impotriva cesiunii. Chiar si asa nu este garantat 100%, ca in viitor, nu veti raspunde pentru datoriile create in perioada cand dvs. erati administrator.
Cu privire la eventualitatea unui dosar penal, exista posibilitatea ca organul fiscal sa sesizeze organele de cercetare penala daca apreciaza ca se intrunesc elementele prevazute de legea nr. 241 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vand firma cu datorii sandralungu sandralungu Buna ziua, am o firma cu o datorie de 20.000 lei la stat la care sunt asociat unic. Am incercat sa o cesionez cuiva dar dosarul a fost blocat deoarece am ... (vezi toată discuția)
Cerere insoventa. datori catre bugetul de stat inlineasofa inlineasofa O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei). Cum poate societatea ... (vezi toată discuția)
Asociatul care se retrage din firma "scapa" de datorii ? ionescu gabriela ionescu gabriela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt asociat unic si administrator in firma X. Firma are o datorie la stat de 13000 ron ... (vezi toată discuția)