avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pregatirea in vederea realizarii anchetei sociale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pregatirea in vederea realizarii anchetei sociale

Ma gandesc ca persoana care realizeaza ancheta sociala este interesata si de statutul socio-profesional al parintelui.
Si atunci ma intreb, poate ar fi o idee buna sa-i pun la dispozitie niste copii legalizate dupa actele de studii, dupa certificari?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
tibimarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibimarin , utilizator 06:08, 1 Martie 2012
Dvs. in calitate de parinte , in primul rand trebuie sa dovediti ca din punct de vedere social , moral si material puteti intretine copilul in cazul in care va va fi acordata custodia acestuia.
In dovedirea posibilitatilor dvs , puteti depune functionarului insarcinat cu efectuarea anchetei psiho-sociale toate actele pe care le credeti de cuviinta.
In mentalitatea mea actele de studii dovedesc doar o oarecare pregatire profesionala si un anume grad de cultura , in rest studiile , nu vin decat in completarea educatiei si calitatilor fiecaruia dintre noi.
Daca posadam mai multe diplome sau atestate profesionale nu inseamna automat ca suntem mai oameni sau mai buni sau mai parinti decat ceilalti semeni ai nostri , cel putin in acceptiunea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pentru raspuns!

Daca ati putea detalia putin mai mult cum as putea sa lamuresc persoana in cauza in ceea ce priveste aspectele mentionate de dvs. mai sus, v-as fi recunoscator...
Taticule draga,
Cei de la Autoritatea tutelara sunt niste functionari publici, care vin la Dvs. acasa, arunca o privire,va intreaba si de venituri si pleaca.
Ei nu fac comparatii cu oferta mamei, nu prea intra in discutii, sunt destul de oficiali si nu stau la povesti.
Vor scrie in PV ca "Tatal are conditii locative corespunzatoare, sta intr-o casa cu N camere cu toate utilitatile, dispune de venituri corespunzatoare pentru cresterea copilului si prezinta garantii morale..."
Una similara se va elibera de la domiciliul sotiei.
Nu se compara % camere:2 camere, 5000 lei:1500 lei venit.
Judecatorul va compara OK : OK
Ei, aici trebuie sa va contrazic Dna Martonze. Am avut parte de o ancheta sociala facuta de o persoana cu adevarat deosebita. Intamplator a fost aceeasi persoana ca acum 4 ani la divort si mai intamplator, ea a fost cea care si-a amintit acest lucru, inclusiv detalii de atunci. A fost foarte deschisa si intrebarile alea aparent seci au fost interpretate intr-un raport depus la dosar de 4 pagini, care s-a incheiat apoteotic cu recomandarea Autoritatii Tutelare ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in continuare exclusiv de mama, scris mare si bolduit.

Recunosc ca am iesit din sala tribunalului cand am citit acel raport pentru ca m-a bufnit plansul. Ma rog pentru sanatatea acelei persoane, pe care am vazut-o de 2 ori in viata mea, o data acum 4 ani si ultima data acum cateva luni si care nu stiu cum, dar a vazut realitatea asa cum e!

Eu am avut surpriza sa fiu vizitata de un functionar public, iesit din standardele, pe care si eu le aveam pana in acel moment.
D-na Milady
Eu nu am criticat pe cei de la Autoritatea Tutelara; sincer, oamenii aceia, prin cate coclauri umbla, la mine nici nu au vrut sa vada camera copilului.
Deci te citesc dintr-o privire.
In situatia Dvs., cunosteau problemele anterioare, de aceea si-au permis sa faca asemenea recomandari.

Dar, vorbind de userul nostru,Autoritatea Tutelara de care apartine dansul nu poate demonstra superioritatea conditiilor oferite de dansul fata de fosta sotie, pentru ca
dansii nu domiciliaza in aceeasi localitate:(

Alte discuții în legătură

Necesitate ancheta sociala bianca26 bianca26 buna. locuiesc cu prietenul meu, dar mbii inca suntem inca casatoriti in acte cu alte persoane. avem un copil impreuna. el este in divort si a fost anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala - incredintare minor crn1972 crn1972 Sunt in proces pentru incredintare minor cu tatal copilului. Acesta a solicitat ca probe si ancheta sociala. Vreau sa stiu daca ancheta sociala se face numai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. conform carui articol din ce lege persoana de la primarie ... 4drian 4drian Buna ziua. Conform carui articol din ce lege persoana de la primarie de la asistenta tutelara are dreptul sa ceara anumite informatii in cadrul divortului pe ... (vezi toată discuția)