Dragă domnule, GDPR este acum legea cea mai la modă și mulți au devenit excesiv de preocupați de datele lor personale de parcă ar fi copiii lor. Când, de fapt, riscul cel mai uzual este ca datele respective să ajungă la un profiler comercial, care să stabilească la ce reclame ar putea fi omul mai susceptibil și pe acelea să le primească. Și e mai mare riscul să se întâmple asta când vă dați datele respective pentru o achiziție online decât dacă le dați la Autoritatea tutelară.
Bun, ce v-a cerut asistentul social venit să facă ancheta socială este și perfect legal- vedeți legislația pe care v-a citat-o mai sus un alt comentator- și perfect corect metodologic. O anchetă sociala nu e condiționată de voința părților, deși ea va fi consemnată în raport, ci este nevoie să fie verificate și consemnate toate detaliile relevante legate de părinți, gospodăriile lor și eventual alte persoane care locuiesc cu ei, membri ai familiei sau nu. Deci nu e nimic deplasat că asistentul social v-a întrebat de servici, salariu și istoricul medical, era de fapt obligat să vă întrebe aceste lucruri. El poate fi blamat cel mult că nu v-a informat mai bine asupra legislației și a metodologiei anchetei sociale.
Aveți însă nevoie de această anchetă, așa că mergeți la sediul Autorității tutelare să o rezolvați. Căci tocmai v-ați bătut niște cuie în talpă în mod inutil.
4drian a scris:
In cazul de fata copiii vor locui la mama si tatălui i s-au cerut aceste informații. Parintii au declarat deja la notar toate informațiile cerute de acesta. Deci în situația de fata reprezentantul de la primărie este mai presus de orice lege? Poate cere orice informație vrea sub "amenințarea" ca nu va întocmi raportul? Mulțumesc.
- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc. -