avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale prescrise sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale prescrise sau nu ?

Va rog ajutati-ma!
Mi-am dat demisia incepand cu 26.02.2008. Decizia de desfacere a contr.de munca e in 28.02.2008.
Nu mi-au platit salariul prin card iar la adresa mea mi-au raspuns in 18.02.2008 ca am de ridicat bani neprecizand vreo suma.
Am deschis actiune in instanta pt recuperarea banilor, in 27.02.2008.
Prin sentinta se obliga firma sa-mi acorde salariu pt ultima luna (fara bonuri si concediu de odihna - pe care le-am cerut in actiune).
Este prescrisa suma? De cand se prescrie ? Din 25->demisia, din 28->desf contr munca, sau data de la care trebuia sa mi se plateasca, respectiv in 15 zile de la demisie?
Mai intervine si recunoasterea firmei din 18.02.2008 cum ca imi datoreaza bani.
Instanta nu precizeaza cuantumul sumelor, si nu s-au administrat probe pentru precizarea valorii sumelor datorate.
As putea face recurs? Mi-ati putea indica un avocat specializat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 15 Noiembrie 2008
fbogdan a scris:

Multumesc pt raspuns;
Termenii in care l-ati formulat sunt prea juridici pt cineva care nu e familiarizat cu acestia. pe scurt,tot nu stiu de cind se prescriu drepturile salariale. Trei ani de la data nasterii dreptului la actiune.
Dar cind se naste acest drept/ SPETA AM DAT-O CIT MAI EXPLICIT, dar nu am primit un raspuns clar.
Cat priveste executarea silita ma gandesc ca trebuie parcurse etapele....RECURS ,APEL..si apoi hotararea sa ramana definitiva.

Va MULTUMESC.


1. Acest drept se naste de la data cand angajatorul trebuia sa va achite salariul corespunzator lunii respective. Prin urmare, termenul de 3 ani incepe sa curga de la data stabilita in c.i.m. pentru salariul aferent lunii respective.
2. Dupa pronuntarea hotararii primei instante (Tribunalul judetean) partea nemultumita poate exercita calea de atac a recursului (in litigiile de munca nu exista cale de atac a apelului). Daca una din partile implicate in litigiu declara recurs, aceasta cale de atac se va judeca la Curtea de Apel . Hotararea pronuntata de Curtea de apel devine definitiva si irevocabila.
3. O hotarare definitiva si irevocabila se pune in executare cu ajutorul unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale mirela_blue mirela_blue buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o pronuntare juridica privind drepturile salariale. instanta s-a pronuntat astfel: \'\' admite in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale luminitatoma luminitatoma Daca dispozitia de reincadrare mi-a fost inmanata/comunicata la 3 ani si o zi de la data cand a fost emisa, mai am sanse sa-mi recuperez in instanta drepturile ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv? Selenus Selenus Buna ziua, am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)