avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere impotriva unui notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere impotriva unui notar

Va salut,

as putea oare sa depun plangere impotriva notarului care a autentificat un ante-contract de V-C?
Situatia este urmatoarea:

Am semnat Ante-contract de V-C pe 26.10, efectuand un avans de 2500Eur. Termenul initial de semnare al Contractului de Vanzare fiind 15 Decembrie.

Datorita faptului ca vanzatorii nu au obtinut doc. de proprietate pentru a putea face instrainarea, s-a prelungit ante-contractul pana pe 20 februarie.
Cum nici pana la acea data nu s-a realizat semnarea Contractului, tot din cauza faptului ca vanzatorul nu a emis documentele respective, am decis sa renunt la apartament si sa nu mai accept prelungirea ante-contractului.

M-am prezentat la notarul care ne-a autentificat acest Antecontract pentru a-mi da o certificare de faptul ca vanzatorii nu s-au prezentat pentru a semna Contractul de V-C pana la data de 20 februarie pentru a putea merge mai departe sa-mi recuperez avansul, insa acesta a refuzat, spunand ca el nu-mi poate da asa ceva.

Acum ma gandesc ca refuzul notarului de a ma ajuta se explica prin faptul ca este colaboratorul Vanzatoarei, fiind recomandat de aceasta.
Ma gandeam daca pot face ceva in legatura cu acest refuz.
Eu pot dovedi cu confirmare scrisa emisa de ANCPI ca ei pe data de 20.02.2012, data limita de semnare a Contractului nu aveau documentatia de apartamentare emisa si deci, era imposibil sa se prezinte pentru a semna Contractul de Vanzare

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sacredfaith666 , utilizator 11:22, 1 Martie 2012
Impotriva notarului faceti degeaba plangere! Va piereti timp si energie in zadar!

Va trebui sa notificati vanzatorul cu privire la rezilierea antecontractului de vanzare-cumparare din culpa acestuia si, eventual, daca exista stipulat ceva cu privire la daune in acel contract, sa ii solicitati si plata daunelor pe langa restituirea avansului dat de dvs.
Am trimis deja pe 28.02 notificare prin executorul judecatoresc, solicitand avansul achitat si informandu-l de faptul ca nu mai doresc prelungirea ante-contractului si, implicit semnarea Contractului de V-C, de vreme ce acest lucru nu s-a intamplat pana la data limita stipulata in Promisiune. Motivul pe care l-am invocat este neindeplinirea obligatiilor de catre vanzator (mai exact, termenul de semnare al Contractului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Antecontract recuperare avans SimionDaniela! SimionDaniela! Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)