avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti

Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea hotararii judecatoresti,si ,daca da, care este el?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 3 Iunie 2012
nu prea este termen, depinde de gradul de aglomerare al instantei, dupa cum are judecatorul timp sa motiveze si grefiera sa tehnoredacteze....poate dura si luni....
Termenul legal este de 30 de zile redactare si 5 zile comunicare, rezulta deci 35 de zile, insa asa cum a aratat si antevorbitorul meu poate dura luni. Ca sfat, formulati o cere de redactare cu prioritate.
Vă mulţumesc mult amândurora pentru răspuns!
Salutare!

Si eu sunt in aceeasi situatie, si anume nu am primit hotararea judecatoreasca, desi au trecut cele 35 de zile.
Daca puteti sa ma ajutati cu un model de cerere de redactare cu prioritate, as fi recunoscator.
Va multumesc !
Instanta x
Dosar civ. nr.x/x/anul


Domnului Presedinte,

Subsemnatul x in calitate de x in dosarul civ.nr. x /x/anul al instantei x, solicit prin prezenta cerere urgentarea redactarii hotararii ( sent. sau decizie dupa caz) cu nr. x pronuntata la data x , de instanta x, in dosarul mai sus aratat, avand in vedere ca de la data pronuntarii au trecut mai mult de 30 de zile.
In drept, art 264 al. 1 c.proc.civ.

Data,

Semnatura,


Domnului Presedinte al Instantei x


Cererea se depune la registratura instantei in dublu exemplar- un exemplar pentru instanta, iar pe celalalt exemplar luati viza cu data inregistrarii si il pastrati.
Inainte de de a depune cererea, intrebati la arhiva daca hotararea a fost redactata si comunicata, pentru a va asigura de situatia efectiva.
Daca este vorba de o hotarare irevocabila, aceasta nu se mai comunica.

Alte discuții în legătură

Cerere urgentare redactare ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai ... (vezi toată discuția)
In cat timp se trimite o sentinta acasa Biianca Biianca Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru ... (vezi toată discuția)
Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)