avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim determinata

pentru perioada de proba la un cim pe perioada de 4 luni este de 15 zile lucratoare, iar perioadele de preaviz sunt ca si la perioada nedeterminata?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 1 Martie 2012
da, preavizul este de min 20 zile lucratoare
@ orianadiana

Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni ....

In cazul demisiei (art.81 alin.4 C.mun.), termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

In cazul concedierii, persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.,mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca adelamoldovan1971 adelamoldovan1971 pentru un contract pe perioada de 4 luni cat trebuie sa fie perioada minima de preaviz si de proba? (vezi toată discuția)
Preaviz carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti care este perioada de preaviz la CIM pedurata determinata ? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)
Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)