avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?)

Buna ziua.

Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este Comisia de Evaluare pentru Persoanele cu Handicap.

Dar pana sa ajung la Comisie nu poate sa imi spuna nimeni daca are rost sa investesc timp pentru asta avand in vedere ca prezint urmatoarele caracteristici conform ultimei consultatii:

Ochi Drept: Sp: -6,75, Cilindru, Cilindru: -1, Ax: 150
Ochi Stang: Sp: -7,00 Cilindru: -1, Ax: 20
DP: 66 mm
Varsta: 25 de ani


Cel mai recent răspuns: pavelino1 , utilizator 14:58, 31 Mai 2013
Persoane cu handicap prin deficienţe vizuale accentuate sau grave, cu dificultăţi majore de orientare în spatiu:
Afecţiuni oculare (cu ambliopie sau cecitate prin relativă/absolută, indiferent de cauză), de exemplu: anoftalmii, cataractă fără posibilităţi terapeutice (pentru cataractă bolnavii vor fi îndrumaţi spre intervenţie chirurgicală fără a li se elibera certificat; după operaţie se va evalua acuitatea vizuala), galaucom, miopii forte-fortisime
- deficienţă vizuală accentuată: AV, la ochiul cel mai bun, cu corecţia utilă cea mai bună cuprinsă între1/12-1/25 şi/sau CV, la ochiul cel mai bun, redus periferic cu peste 20 până la 40 grade;
- cecitate relativă cu AV după corecţie sub 1/25 la ambii ochi sau/şi strâmtorarea câmpului vizual, tubulară în jurul punctului de fixaţie (0-10 grade);
- cecitate absolută cu PMM, PL, FPL, cu posibilitatea de a desfăşura activitate în unităţi sau locuri de muncă protejate, în meserii adecvate şi accesibile deficienţilor vizual, însuşite, în general, prin învăţământul profesional special.

Nu stiu daca datele furnizate de dvs se incadreaza aici, dar medicul oftalmolog ar trebui sa stie acest lucru.
Indiferent de opiniile exprimate pe forum ,singura autoritate competenta sa dispuna verificarea,investigarea si eventual eliberarea de certificat medical cu incadrare in grad de handicap este comisia de expertiza medicala din cadrul primariei locale
Dupa cate observ aveti o miopie ,care nu se poate spune ca este forte,atat la ochiul drept cat si la stangul si un cilindru de -1 care inseamna un astigmatism bilateral miopic.
Acestea pot f. bine sa fie corectate prin ochelari sau chiar mai nou printr-o interventie chirurgicala cu laser.Nici intr-un caz nu cred ca va vor acorda grad de handicap ,dar eu nu sunt medic,doar lucrez cu ei ,asa incat cel mai bine va adresati comisiei.
Sfatul meu este sa va cautati un medic bun si sa va tratati problema ,care nu este nicicum atat de grava.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspuns. =D>
nu vad cu un ochi: pot fi incadrat la handicap?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
petrem62, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuitatea vizuala se masoara cu ochelarii pe ochi? miki1 miki1 As dori sa va intreb daca este normal ca un doctor sa-mi masoare acuitatea vizuala cu ochelarii pe ochi.Nici un alt doctor nu mi-a mai luat pana acum acuitatea ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad handicap Adryan10 Adryan10 Buna ziua numele meu este Catalina am 27 de ani si am grad de handicap mediu din 2009 si mar interesa daca pot face o reevaluare pentru a beneficia de grad de ... (vezi toată discuția)