avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Autorizatie de constructie necasara sau nu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Autorizatie de constructie necasara sau nu?

Buna ziua.

Ma aflu in urmatoarea situatie..
Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in Constructii, am intrebat pana cand tb sa am autorizatie de constructie, casa fiind ridicata, acoperita, tamplarie PVC, tencuita dar nevopsita, cu toate utilitatile..
Mi s-a raspuns ca am nevoie de autorizatie de constructie pana ii dau culoare pe exterior..
Am spus ca lucrarile se vor face de-a lungul mai multor ani, ca momentan nu mai am fonduri si am facut o cerere in care declaram ca suspend lucrarile din lipsa de fonduri (conform sfaturilor primite la ISC).
Am continuat lucrarile in interior cand s-a putut neavand aut. de constructie.
Acum parterul casei este gata, locuit, etajul este neterminat, exteriorul doar izolat si tencuit.
In conditiile in care eu nu mai am demult aut. de constructie, ce trebuie sa fac in continuare: sa-i chem pe cei de la primarie pt. pv de receptie a lucrarilor si sa incerc sa intabulez sau trebuie sa obtin in continuare autorizatie pana cand casa este gata - interior si exterior?
Pt pv receptie lucrari tb sa am o aut. de constructie valabila? Se poate sa inchei treburile fara sa o mai iau de la capat cu autorizatia?

Multumesc pt. rabdare si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: pintiliemirceadorin , utilizator 19:47, 8 Martie 2012
Stiu ca se poate prelungi autorizatia pana la montarea acoperisului dupa care se poate eliberas procesul verbal de receptie , nu dupa ce i se da culoarea .
eu stiu ca autorizatia este valabila 1 an de la data cand a fost emisa cu posibilitatea de prelungire pentru inca 1 an,daca constructia a fost facuta la rosu cum se spune si are acoperis se poate face receptia locuintei sau mai bine spus a constructiei.insa pentru ca exista si partea asta a lucrurilor pentru ca receptia sa se poata efectua autorizatia trebuie sa fie valabila adik sa fie ori in primul an sau in anul de prelungire.
Potrivit cu prevederile legale (571/2003, 50/1991), receptia trebuia efectuată la expirarea autorizaţiei. Autorizaţia fiind din 2004, mai mult ca sigur că este expirat de mult. Văzând pasivitatea celor din administraţia locală, nu pot să zic decât să terminaţi liniştit lucrările de construcţii, după care să faceţi recepţia finală şi să întabulaţi. Oricum cei de la primărie au ca sarcină urmărirea executării lucrărilor, dar se pare că nu-şi fac treaba. Vă recomand ca zugrăveala din exterior să o aplicaţi într-o zi nelucrătoare, în rest interiorul finalizaţi când puteţi.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
nori, utilizator
Functionarii publici de la primarie care raspund de modul de realizare a lucrarilor in termenul de valabilitate a autorizatiei nu isi fac treaba, sau nu ati primit Dvs citatia in care ei va solicita sa va prezentati la primarie in vederea regularizarii taxei de autorizare si intocmire a procesului verbal de receptie a lucrarilor executate.
Cititi cu atentie autorizatia de construire pe care o detineti si veti fi surprinsa sa constatati ca si Dvs. aveti obligatii in acest sens, asa ca nu mai pierdeti vremea si prezentati-va la primarie si declarati la impozitare imobilul. Veti plati din urma cu dobanzi si penalizari.
Daca nu ati terminat anumite lucrari , nu este nici o problema. Veti putea , oricand, sa solicitati o noua autorizatie de continuare lucrari si veti putea construi in deplina legalitate. Nu va recomand sa procedati altfel. Amenzile sunt mari . Succes !
Si eu am obtinut autorizare pentru constructia unei case valabile un an, dar pana sa ma apuc de treaba a expirat. Am mers la primarie si mi-au modificat autorizatia si fiind an electoral mi-a modificat valabilitatea dintr-un an in 3 ani. Am ridicat-o la rosu in 2005, si am mers la primarie unde am facut receptia. Mi-au dat un avertisment ca m-am prezentat la 6 luni de la expirarea autorizatiei, am platit impozitul din momentul in care am declarat ca am pus acoperisul la data expirarii autorizatiei. Asta a fost tot si mai arat ca nici acum nu am culoare la casa, doar izolatia si tencuiala.

Alte discuții în legătură

închidere autorizaþie de construire milian milian Am o casă în contrucţie la stadiul \"în roşu\" cu geamurile exterioare montate. Construcţia a început acum 2 ani, după eliberarea autorizaţei de ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructir florin42 florin42 Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata andapaun andapaun In urma cu 8 ani mama a obtinut certificat de urbanism, apoi autorizatia de construire pentru a incepe constructia unei locuinte in Bucuresti, sector 1. Pentru ... (vezi toată discuția)