avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Tarif contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Tarif contabilitate PFA

As vrea sa ma inregistrez ca PFA si vreau sa fac un calcul al costurilor lunare ca sa vad daca renteaza sa desfasor activitatea care o doresc.
Ma intereseaza cat se ia in medie pt contabilitatea unei PFA, fara plata CAS pt ca nu e cazul. Stiu ca depinde si de cat de multe acte sunt dar...ca marja... de la suma x la suma y.

Multumesc anticipat!
Dati si dvs. o cautare pe internet pentru ca sunt multe oferte.
Oricum primul lucru care ar trebui sa-l faceti este sa studiati portofiul si gradul de satisfactie al clientilor si sa nu va lasati inselat de tarife de dumping pentru ca nu tot ce-i bun este si ieftin.
Stiu ca va spun o chestie din categoria "iarna nu-i ca vara!", dar luati in seama ce zice si dl. George1962, pt ca un contabil te poate ingropa sau te poate ridica...

Iar, nu in ultimul rand, si pretul spune ceva, chiar daca stim din experienta ca multi isi estimeaza valoarea nejustificat de sus. Dar, exista si firme care ofera serviciile si care castiga mai mult din volum, asa ca e posibil ca daca va cer un pret mai mic decat va cere cineva care tine doar 2-3 PFA, nu inseamna ca nu va fac treaba corect.

Insa, atat fata de cei care cer un pret mare si nejustificat, cat si fata de cei care cer putin, pana ajungi sa-ti dai seama ca suma pe care o cer e nejustificata fata de ce fac pentru dumneavoastra sau fata de capacitatea pe care o au, trebuie sa treaca macar cateva luni bune, uneori chiar un an si mai bine, mai ales daca proprietarul afacerii nu are "skills-uri" cat de cat si in domeniu si nu isi da seama cand ceva nu e in regula din acte... Sau, daca nu mai aduceti pe cineva in spate, un consultant, care sa arunce un ochi macar la 3 luni peste acte, pana va asigurati ca totul e ok...

Pretul (pt ca vad ca asta va intereseaza in special!), depinde si de tipul de activitate al PFA, nu doar de volumul documentelor.

Si, aveti grija, ca nu toti contabilii de societati comerciale cunosc contabilitatea de PFA... Asa ca, parerea mea e sa reduceti cautarea la domeniul contabililor care se ocupa SI de PFA, nu doar de SC.

Era doar o parere... dar, in domeniu, inca este necesara cautarea din om in om, pentru ca daca luati pe cineva despre care nu va spune nimeni nimic, este necesar un back-up zdravan pentru cateva luni, cu o consultanta care sa va asigure.

Bafta!:luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
ContSters238039, utilizator
:offtopic:Interventie moderator:

@lilianastanescu
Deoarece sunteti utilizator nou inregistrat in forum va informez ca inainte de a posta trebuie sa luati la cunostinta Regulamentul forumului, pe care il puteti citi aici:

www.avocatnet.ro/content/tag...

Prin mesajele postate de Dvs, si care ulterior au fost sterse de mine ati incalcat pct.2.8 din Regulament.
Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul.

Multumesc!

G.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil adina23 adina23 cam ce suma ia un contabil ptr tinerea contabilitatii unei firme mici de imbracaminte si incaltamine? (vezi toată discuția)
Cat ne costa un contabil? Fatjon Fatjon Eu sunt din Valcea si desi sunt convinsa ca preturile difera in functie de oras, de complexitatea firmei, etc, as vrea sa stiu totusi cat va costa contabilul ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat anamaria2009 anamaria2009 buna seara. speta mea este urmatoarea: divort cu partaj prin tranzactie, totul de comun acord. avocatul ne cere onorariu 8% din valoarea masei partajabile. ... (vezi toată discuția)