avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tergiversare proces, litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tergiversare proces, litigiu munca

Salut.
Cat de mult se poate tergiversa un litigiu de munca de catre angajator? La primul termen sa zicem, pe motiv ca n-au aparator, desi mi se pare tras de par, pentru ca au avut timp sa-si angajeze, doar n-au primit citatia cu o zi inainte. Dar apoi pt ce mai pot amana? Probele la dosar sunt cat se poate de clare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 14 Martie 2012
Legea prevede posibilitatea amanarii judecatii in anumite situatii. La prima infatisare, partea interesata poate solicita amanare pentru lipsa aparator (avocat), iar aceasta este posibil doar o singura data – ulterior, daca partea respectiva nu si-a angajat aparator, nu va mai putea solicita amanare pentru acest motiv. Alte motive sunt: probleme grave de sanatate (dovedite cu acte medicale) care impiedica prezenta partii la proces, lipsa unui martor, necesitatea efectuarii unei expertize, citarea neregulata a partilor etc.

In cazul in care una dintre parti cauzeaza prejudicii celeilalte prin amanare (amanari succesive, tergiversarea procesului prin amanari), partea afectata (indiferent daca este parat sau reclamant) poate solicita despagubiri (art. 154 C. proc. civ.).
Multumesc foarte mult pt raspunsul complet. Deci dupa aceasta prima amanare le va fi cam greu sa mai amane, avand in vedere ca procesul este relativ simplu zic eu, cu dovezi clare, care nu necesita prezenta de martori, iar de expertize... nu e cazul. E vorba de neplata salariilor.
Din ce ati relatat dvs , asa se pare .. insa niciodata nu putem sti ce ne rezerva viitorul .. asa cum v-am mai spus mai exista anumite situatii referitoare la amanarea judecatii care nu depind de parti ..de exemplu, lipsa procedurii de citare a uneia dintre parti ...
Multumesc inca o data pt raspunsurile rapide si complete.
Intr-adevar, ne putem astepta la orice.
Mai am o curiozitate, care o am de mai mult timp. In eventualitatea castigarii procesului, daca firma nu are cu ce plateasca (nu ca nu ar fi bani, ci pt ca au avut grija sa nu treaca prea multe bunuri pe firma), stiu ca neindeplinirea sentintei este caz penal, dar dosarul acesta penal se aplica cui? Administratorului firmei?
Da, se poate angaja raspunderea juridica a administratorului in situatia in care se va constata ca acesta a diminuat in mod voit patriimoniu societatii.. de exemplu, a deturnat sau a ascuns o parte din activul persoanei juridice ori a marit in mod fictiv pasivul acesteia.

Alte discuții în legătură

Penal maria60 maria60 Institutia este in proces penal cu fosta directoare.Pana in prezent au avut loc 8 amanari pe diverse motive.La un proces cate amanari, legal,pot fi.sau se ... (vezi toată discuția)
Cate cereri de amanare se accepta intr-un proces??? LOPY LOPY S-a cerut o amanare pentru cauze medicale si la urmatorul termen s-a cerut amanare pentru ca ar avea un alt proces in alta localitate!!! S-au acceptat ambele ... (vezi toată discuția)
Recurentul absent la prima infatisare lorella lorella In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la[u] prima infatisare[/u], dar nu si recurent-paratul. ... (vezi toată discuția)