avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de parcare impusa de consiliul local
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de parcare impusa de consiliul local

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am domiciliul intr-o localitate in care consiliul local a impus print-o hotarare o taxa de paracare anuala tuturor detinatorior de autovehicule care nu pot face dovada ca detin un teren sau garaj.
Eu nu locuiesc in localitatea de domiciliu si am viza de resedinta in ultimii 2 ani in Bucuresti.
Crezand ca taxa de parcare este cu caracater general in Romania, aparea pe decizia de impunere langa impozit am platit-o in ultimii 2 ani. Acum am aflat ca doar cateva localitati au impus aceasta taxa, prin urmare am solicitat administratiei financiare locale restituirea taxei de parcare pe motivul ca eu nu am locuit in aceatsa perioada in localitatea de domiciliu avand viza de resedinta in alta localitate. Prin urmare si autovehcilul este parcat in localitatea de resedinta, nu cea de domiciliu.
Administratia financiara mi-a raspuns ca trebuia sa fac contestatia in termen de 30 zile de la data primirii deciziei de impunere si ca acum este prea tarziu.

Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 14:08, 6 Martie 2012
Pentru sumele achitate ,nu mai puteti solicita recuperarea acestora decat in situatia in care detineti hotarare irevocabila a instantei de judecata
Pentru viitor,ca sa nu vi se mai impuna la plata taxa,depuneti la administratia fiscala competenta domiciliului dvs ,cerere de scutire taxa ,motivat de faptul ca de fapt dvs detineti domiciliul de resedinta in alta localitate,sens in care urmeaza sa depuneti copie dupa viza de resedinta
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale de companie la bloc: în ce condiții poate asociația să condiționeze/interzică acest lucru, sau să mă amendeze din acest motiv? dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Sunt proprietarul unui apartament din cadrul unui bloc nou unde exista asociatie de proprietari. Detin 2 caini. Poate asociatia de proprietari, prin noua ... (vezi toată discuția)
Atribuire loc parcare pentru alta adresa decat cea din ci (proprietar) eve25 eve25 Buna ziua, Am depus o cerere pe site-ul primariei de sector pentru atribuirea unui loc de parcare (momentan este nealocat). Am actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Radiere auto la cererea proprietarului si scutire de la impozit DumitruLila DumitruLila Buna ziua! Ce trebuie facut ca sa poti sa scoti o masina de la Administratia Financiara adica sa nu o mai ai in rol si sa nu mai platesti impozit? ... (vezi toată discuția)