avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt atributiile serviciului Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt atributiile serviciului Asociatii de proprietari din primarii?

Ma intereseaza sa citesc care sunt atributiile serviciului Asociatii de proprietari din primarii. Aveti undeva un text scris sau stiti cum pot gasi acest text?
Ma intereseaza exclusiv ceva scris, stabilit de primarii.
Cel mai recent răspuns: bureac62 , utilizator 18:49, 16 Aprilie 2015
Textul prezentat de mine mai sus este publicat pe site-ul primariei noastre. Acolo se gasesc informatii despre fiecare serviciu din primarie, informatii publice.
Cautati pe site-ul primariei dumneavoastra si o sa gasiti.
Pentru ca nu ati mai intrat in dialog cu noi de mult timp, reiau o afirmatia ce ati facut-o cu privire la activitatea serviciului respectiv:
Administratorii sunt lasati de capul lor si pe capul nostru, sa rezolvam doar in instanta cu ei

Mie mi se pare corect ca fiecare asociatie de proprietari sa aiba totusi autonomie si sa nu fie subordonata primariei. De ce sa se bage primaria in activitatea interna a asociatiilor, sa le impuna angajarea oamenilor lor, sa le impuna primaria pe cine sa angajeze, pe cine sa aleaga s.a.m.d. Administratorul se angajeaza de catre presedinte si tot acesta poate sa-i desfaca contractul de munca.
Nu are primaria cum sa intervina in acest caz.
Da, domnule Adrian, dar ce ne facem dacă sunt mulți Președinți (mai ales aceștia greșesc) și Administratori care fac abuzuri, ocolind serios legile, chiar făcându-și propriile legi, în favoarea și în interesul lor, cum e cazul relatat de mine pe Forum ?
Ce ne facem dacă nu putem noi, ca proprietari, să obținem măcar accesul la ORICE document al Asociației, conform art. 12 din H.G. nr.1588/2007, Președintele interzicând consultarea lor, de parcă ar fi secret de stat !
Președintele tot repetă că nu dă voie ca proprietarii să consulte documentele A.P. - care sunt și ale noastre, ei fiind doar angajații noștri până la urmă - decât în prezența Poliției !
Păi, ne-am conformat, și acest președinte chiar sfidează organele de Poliție, nerecunoscând măcar că a primit o notificare de la Poliția Municipală, ceea ce e foarte grav (la ce articol de lege se încadrează această faptă ?): [ link extern ]
Dar problema cea mai mare e că Primăria nu răspunde deloc, nici măcar la Adresele unei Autorități din subordinea Guvernului (A.N.R.S.C.-ul, care e ca și Protecția Consumatorului), pentru a verifica și a soluționa acest caz de abuz al unui Președinte de Asociație: [ link extern ]
SE PARE CĂ ARTICOLELE 52, 53, 55 ȘI 56 DIN LEGEA 230/2007 SUNT TEORETICE, LĂSATE LA LATITUDINEA UNEI PRIMĂRII, CU TOATE CĂ SE RECLAMĂ PROBLEME GRAVE DE LEGISLAȚIE !
Aveti dreptate,dar Primaria are interese sa aiba administratori fideli care au influenta in asociatiile lor pentru voturi in alegerile locale. In urma controlului cerut la asociatie au gasit nereguli,mi le-au evidentiat si ei printr-un material, dar au zis ca nu au competente in a trimite sesizarea la organele abilitate si sa o trimit personal in penal sau in civil. In urma controlului, administratorul a fost rugat sa duca la primarie anumite inscrisuri in copie. De ce nu le-a luat functionarul primariei cind a facut deplasarea pentru control? Aceste copii (contravaloarea) mi-au fost trecute la cheltuieli administrative. Dar eu am cerut control primariei si nu ceva anume asociatiei. Primaria trebuia sa-mi ceara contravaloarea copiilor xerox in urma controlului efectuat pentru ca Primariei il cerusem. Pentru ca tot suntem in Sarbatorile Pastelui,aceste controale se fac pe oua. Am mai scris in forum ca administratorul administreaza trei asociatii a cite 178 de familii fiecare. Acum are patru. Bravo lui ! Dar cum ramine cu timpul practic folosit ca administrator in asociatie unde are program zilnic,trebuie sa fie acolo la anumite ore,adica la lucrari,la incasari,cind lumea e acasa si nu cind ,,poate'' el,timpul de lucru suprapunindu-se de cele mai multe ori existind nemultumirea ca nu vine la timp la program.locuind in asociatie,este protejat de presedinte si comitet si de cenzor pe care l-a adus personal. Pentru ca proprietarii suntem dobitoci si nu ne implicam decit citiva care nu pot face o majoritate si nu putem schimba nimic,inseamna ca ne meritam soarta.Dar primaria care a gasit nereguli de ce nu se implica ? Pentru ca exista interesul de care vorbeam mai sus. Isi protejeaza administratorii pentru a nu crea disfunctionalitati in functionarea asociatiilor,iar prin aceasta foloseste influienta administratorilor protejati cind este nevoie de niste voturi.O mina spala pe alta. La noi se poarta.Va veni totusi un Tepes sau un Tudor pina la urma si prostimea se va destepta,altfel...Sarbatori luminate cu liniste in suflete si bucurii. Paste fericit!
bureac62

Va veni totusi un Tepes sau un Tudor pina la urma si prostimea se va destepta,altfel...Sarbatori luminate cu liniste in suflete si bucurii. Paste fericit!

Slaba speranta, mai ales in ceea ce priveste:si prostimea se va destepta,altfel...

Repet a suta oara - la AG de anul acesta, la noi au fost prezenti 23 de proprietari din 504 - cum vine asta? Vrei sa faci ceva, sa propui, sa discuti, sa hotarasti - cu cine?
Daca faci - esti intrebat de ce faci, daca nu faci, e si mai rau - pai noi de ce te platim frate?

Presedintele, are si el treburile lui, vine la asociatie cand si cand, mai semneaza una-alta, mai raspunde la o interpelare.
Avem noroc de o cenzora f. buna. Chiar isi face datoria, luna de luna face rapoarte de activitate, "bate in cuie" activitate lunii, verifica tot...
In rest, proprietarii cand vin sa achite, mai fac comentarii - doar nu o sa vin la asociatie de doua ori!
Noi ii mai sfatuim ce sa faca, cum sa faca. Ne dam silinta sa fie bine. Nu am valente politice - mi-a ajuns cat am avut serviciu...
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Adam Grecu, utilizator
Unor administratori care au bube-n cap le place sa stea aplecati pentru linistea lor si isi ofera serviciile pentru ca nu au incotro,adica de buna voie si siliti de-mprejurari,adica pe la alegeri,pe la reconfirmarea in urma reexaminarii pentru atestat pe care nu l-au luat la examenul ,,cu turma'',dar l-au luat ,,la reexaminare''.=D>.inseamna ca ne meritam soarta.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere asociatie de proprietari! Marsilia Marsilia Unde se poate face o sesizare pt asociatia de proprietari? Cine o poate controla? (vezi toată discuția)
Control ContSters30487 ContSters30487 buna ziua! cine imi poate spune si mie care e organul de control al unei asociatii de proprietari? Avem unele nelamuriri in privinta banilor, cheltuieli etc ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc dandolar dandolar buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum poate fi schimbat un administrator de asociatie de proprietari? cum trebuie procedat? va multumesc (vezi toată discuția)