avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita corecta?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita corecta?

Buna ziua,
in urma cu 9 luni am cerut imprumut de la mama mea suma de 10.000 ron cu conditia ca in termen de 60 zile sa-i returnez banii cu o dobanda de 200 euro.
La 3 zile de la imprumut i-am spus sa mergem sa facem un act notarial ca sa fie linistita ca-i returnez banii la timp. Din pacate nu am reusit sa-i inapoiez dar i-am propus sa-i returnez in rate. Nu a fost de acord si m-a actionat cu o avocata si un executor la executare silita prin punerea in vanzare a locuintei (proprietate dobandita prin mostenire in urma decesului tatalui meu)
M-am prezentat la avocata ei si i-am spus ca este inadmisibil ca sa-mi puna sechestru pe locuinta si nu pe celelalte bunuri pe care le detin (2 autoturisme). Precizez ca mama mea(divortata de tatal meu cu 10 ani in urma) este cu drept de uz fruct viager,cota 1/4 din locuinta.Am discutat cu executorul si am depus o petitie ca-mi iau angajamentul ca lunar voi depune suma de 200 ron, fapt dovedit prin chitantele eliberate de Biroul executorului la depunerea sumei stabilite.Mentionez ca mama mea nu este de acord cu plata lunar dar totusi se prezinta si isi ridica suma lunar.


Intrebare pe care o pun si va rog din suflet sa-mi raspundeti:

Exista posibilitatea sa fie scoasa la vanzare (licitatie ) casa?

Chiar sa pierd o locuinta pentru suma aceasta?

Ma gandesc la copilul pe care il am sa-i ofer si lui ceva, la fel cum mi-a oferit tata mie.

Va multumesc,

Adrian.

Cel mai recent răspuns: adrianciuca1978 , utilizator 14:12, 5 Martie 2012
Din pacate, daca nu reuseti sa va intelegeti sa platiti in rate, exista aceasta posibilitate. Dupa vanzarea la licitatie, diferenta de bani ramasa, va va reveni.
Puteti evita sa ramaneti fara acea locuinta, vanzand unul sau amandoua autoturismele

Executarea silita mobiliara este prevazuta in cod inaintea celei imobiliare.Daca exista interesul executorului in acea executare silita imobiliara, desi acesta trebuia sa incerce initial valorificarea bunurilor mobile, puteti sa formulati cerere de recuzare.Este o practica a executorilor de a se infrupta din ceva ce nu le apartine.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari foarte mari pt neplata la data scadenta ElenaToma ElenaToma Cu respect,Elena Toma este numele meu. Cateva intrebari vis a vis de un imprumut bancar. In anul 2009 tatal meu a facut un imprumut la o banca x. Rata a fost ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)
Executat silit chiar daca timp de un an de zile ai platit lunar rata tripla..... oanaoancea oanaoancea este vorba de un credit ipotecar scos in anul 2008.In anul 2010 pe o perioada de aproximativ 7 luni nu am putut face nici o plata catre banca.decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)