avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit nerezidenti

In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de servicii imi aduce certificatul de rezidenta fiscala la data platii.
Cel mai recent răspuns: miruna82 , utilizator 16:51, 11 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Buna dimineata,

Vedeti daca prestarea serviciului respectiv intra in sfera conventiei privind evitarea dublei impuneri. De exemplu, daca vi s-au facturat redevente (care este un serviciu intangibil), acestea sunt trecute in respectivele conventii, iar retinerea la sursa o stabiliti impreuna cu furnizorul respectiv.

De exemplu, primesc o factura de redevente din Germania in val de 1000 eur. In acest caz, putem retine impozitul la sursa de 3% conf conventiei de evitare a dublei impuneri intre Romania si Germania ,in acest caz platind catre furnizorul din Germania 1000 eur - 3%, impozitul pe redevente fiind retinut la cursul din data efectuarii platii redeventelor. Sau putem plati intreaga suma de 1000 eur, urmand ca furnizorul sa plateasca impozitul pe redeventele respective in Germania.

Indiferent cine va retine impozitul, dvs sau furnizorul extern, vor trebui certificatele de rezidenta fiscala.

Daca este un simplu serviciu (de exemplu , ambalare), acest serviciu nu este supus conventiei de evitare a dublei impuneri, deci nu veti retine nici un impozit cu retinere la sursa.

Buna seara

Referitor la acest subiect, am si eu urmatoarea speta:
Am 2 achizitii de servicii intracomunitare, din Irlanda respectiv Germania (mai exact achizitie de licenta/soft care intra in categoria serviciilor). Pentru aceasta am primit facturi proforme pe care urmeaza sa le platesc.
Trebuie sa solicit certificate de rezidenta fiscala inainte? Este obligatoriu sa am aceste certificate pentru aceaste achizitii sau nu? Trebuie retinut impozit sau platesc toata suma de pe proforma?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare iulya iulya Buna Ziua! Va rog frumos am si eu o intrebare...Este vb. de o firma din Romania-neplatitoare de TVA,care efectueaza prestari servicii-studiere a pietei si ... (vezi toată discuția)