avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita avalist bo alb
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita avalist bo alb

Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( emis in dec. 2007 cu scadenta feb.2012 la acordarea pentru societatea unde eram administrator a unui credit imobiliar cu ipoteca de gr. 1 asupra imobilului ) de la data emiterii bo, de la data investirii cu formula executorie sau de la data somatiei executorului.
termenul de prescriptie de 3 ani fata de mine este intrerupt si de actele de executare pe care banca le face fata de bunurile societatii( debitorul) spre exemplu vanzarea la licitatie a bunului sau termenul de prescriptie pentru mine curge independent de termenul de prescriptie al executarii fata de societate? somatiile de plata ale executorului trimise mie timp de 3 ani nu influenteaza curgerea termenul de prescriptie fata de mine ( nu sunt acte de urmarire)?
Daca societatea debitoare fata de banca este in lichidare, se vinde imobilul ipotecat la licitatie, nu se acopera in totalitate debitul fata de banca, privind diferenta de acoperit eu nu am bunuri urmaribile care va fi situatia mea daca societea se radiaza in urma falimentului? eu mai sunt urmaribila de catre banca dupa ce societatea a fost radiata? pe ce principiu se bazeaza stergerea datoriei mele accesorii (aval)?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mma , utilizator 01:08, 4 Martie 2012
am gasit urmatoarea decizie a instantei "
Faptul ca dupa cererea de primire a executarii silite formulata in cadrul termenului de prescriptie, se efectueaza in temeiul acesteia si alte acte necesare de executare silita, doar dupa data la care s-ar fi indeplinit termenul de prescriptie daca nu ar fi fost introdusa cererea de executare silita, nu inseamna ca aceste acte ulterioare ar fi prescrise, din moment ce le se efectueaza in cadrul si in baza unei executari silite incepute inlauntrul termenului de prescriptie. Aceste acte nu sunt executari silite distincte ci se indeplinesc in cadrul aceleiasi executari silite."
Eu nu inteleg, practic daca se investeste bo cu formula executorie, primesc somatie de executare in decursul celor 3 ani dar nu se executa nimic deoarece nu am bunuri ma pot insa executa dupa 6 ani pentru ca executarea se refera la acea somatie trimisa inainte de trecerea celor 3 ani?
daca m-au somat pentru executare inaintea scurgerii celor 3 ani de prescriptie se intrerupe termenul? Eu stiam ca prescrptia e intrerupta doar de actiuni de executare.
Puteti sa ma lamuriti, va rog.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment axw axw Buna ziua, O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica prescrierea unei creante ? MateescuOlivian MateescuOlivian Va supun atentiei urmatorul caz: In 2006 am accesat un credit imobiliar pe care l-am platit pana in 2011. Apoi creditul a fost declarat [b]scadent ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)