avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actionare in judecata beneficiar lucrari de prestari ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actionare in judecata beneficiar lucrari de prestari servicii

Buna ziua,

Nu vreau sa fac o polologhie, o sa incerc sa fiu cat mai concisa. Detinem o societate comerciala de prestari servicii in constructii. Sotul meu a efectuat o lucrare de renovare in apartamentul unei doamne care acum s-a trezit ca nu-i mai place cum arata,ca s-a executat prost lucrarea si vrea de la noi 10000 RON daune.
S-a incheiat contract intre noi pentru aceasta lucrare, s-au emis facturi si chitante pentru banii primiti, insa nu s-a intocmit proces verbal de predare-primire. Doamna s-a dus la OPC si ne-a facut reclamatie si ne-am primit amenda pentru ca nu s-au respectat legile consumatorului, pe scurt clauzele contractuale erau numai in favoarea prestatorului si nu a beneficiarului si ne-am luat amenda de 2000RON. Acum ne este teama ca isterica se va duce sa ne actioneze in judecata si am vrea sa ne aparam atacand noi primii.
Doamna mai are sa ne dea bani,nu ne-a achitat contravaloarea tuturor lucrarilor efectuate. Iar concluzia este ca noi nu suntem vinovati daca placile de faianta aveau dimensiuni diferite, ca peretii apartamentului erau strambi din constructie si ca nu a vrut rigips pentru a ii indrepta, ca usa de la bucatarie nu se inchide pentru ca dansa nu a lasat bara de indreptare suficient timp etc. Din cate am inteles, daca ma da ea in judecata prima, ar avea castig de cauza pentru ca e "un biet consumator pacalit de o firma", ceea ce nu e adevarat, iar noi nu ne-am facut societatea ca sa castigam de pe urma nimanui,ci ca sa putem lucra legal.
Daca doreste cineva sa ma ajute,daca are cineva timp sa imi dea si mie un sfat si sa imi asculte toata povestea...il rog sa ma contacteze.:sorry:
Cel mai recent răspuns: amalia.p , utilizator 08:45, 24 Noiembrie 2008
I-am emis doamnei facturi pentru sumele platite pana la momentul incheierii lucrarii. Deoarece dansa a renuntat la serviciile noastre, am intocmit o anexa la contract precum ca se renunta la anumite servcii iar dansa a refuzat sa semneze. Proces verbal de predare-primire nu am incheiat (sincer nu stiam,am aflat dupa ce m-a amendat OPC-ul). Noi nu am mai luat legatura cu doamna, nici n-am avut cand, imediat dupa ce a refuzat sa semneze anexa la contract ne-a reclamat la OPC. Acum ar trebuie sa intocmesc un proces verbal si sa ii tai o factura pentru suma restanta de 220 RON si sa ma duc la ea sa o pun sa scrie ca refuza se semneze? Deja mi-am aprins paie in cap cu ea, n-as vrea sa o starnesc ducandu-ma din nou la ea. Cum ar trebui sa procedez?
Daca e vorba doar de 220 RON nu are rost sa agitati apele. Timpul curge in favoarea dumneavoastra.
Nici eu nu imi bat capul pentru atat de putini bani, dar ea vrea sa ceara daune de la mine de 10000 RON, de aceea stateam in dubii ce ar fi mai bine sa fac, sa o actionez in judecata sau sa o las pe ea sa isi bata capul. Eu 10000 RON nu am de unde sa ii dau nici daca ma pun in cap, si imi era teama sa nu se ajunga la poprire pe salariul meu deoarece sunt singura cu venituri in afara firmei. #-o E complicat mai ales in perioada asta de criza financiara.
De cerut, poate sa ceara, ca nu-i interzis.
Dar de la cere pana la a obtine este cale lunga.
Iar salariul dvs. n-are nici o legatura cu societatea comerciala unde sunteti asociat.
Nu poate sa va puna poprire pe salariu, pt ca dvs ca persoana fizica nu aveti nicio legatura cu societatea comerciala, care are patrimoniu distinct de al dvs.
Si daca va da in judecata, dvs aveti aparari suficiente, inclusiv factura neachitata, si este un proces lung si costisitor pentru ea.

Alte discuții în legătură

Semnarea de primire a unei facturi obliga la plata daca lucrarea aferenta nu s-a executat? luca luca luca luca Va cer sprijinul in urmatoarea situatie: O asociatie de proprietari a semnat prin presedintele asociatiei un contract de executie usi pt imobilul respectiv cu ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea cez INTERFUN INTERFUN Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! Am un mic magazin intr-o comuna din Teleorman.Pe 10.12.2010 am simtit un miros puternic de cablu ars si am ... (vezi toată discuția)
Cum rezolva opc-ul o reclamatie elena badea elena badea Am angajat o firma sa achizitioneze si sa monteze tabla pe acoperis, cu care am incheiat un contract prin care mi se da o garantie, la montaj,de 5 ani.Dupa 1 ... (vezi toată discuția)