avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Foaie de parcurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Foaie de parcurs

Buna ziua

Alaltaieri m-a oprit politia, eram cu masina de firma, la masina totul fiind in regula au cerut foaia de parcurs, ceace nu completez pt ca nu aveam, deoarece nu-mi cere firma, masina fiind dotata cu sistem GPS. Politistul vroia sa ma amendeze la 3000 lei. As dori sa va intreb daca legea ma obliga sa am foaie de parcurs, si daca politia are dreptul sa ma amendeze la 3000 lei.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 16:45, 3 Martie 2012
Masina fiind a firmei este prevazuta in lege si obligativitatea foii de parcurs. Despre cuantumul amenzii probabil ca este corect. Oricum vina principala apartine firmei care nu v-a dat foi de parcurs si sa va instruiasca relativ la obligativitatea completarii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi de parcurs anna2018 anna2018 Buna ziua, Pentru autoturismele folosite de agentii de vanzari, foile de parcurs sunt obligatorii ? In cazul in care masina este dotata cu GPS, raportul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! alinsrl alinsrl As dori sa aflu pe masini daca am GPS mai am nevoie de foi de parcurs tipizate sau nu? Dupa ce am citit legislatia am inteles ca eu ca firma pot sa-mi fac foi ... (vezi toată discuția)
Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)