avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare registru vanzari si cumparari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare registru vanzari si cumparari

Va rog sa ma ajutati, ce trebuie sa trec in registru cumparari?
Am facturi cu diferite achizitii, astea stiu ca trebuie trecute in registru cumparari.
1. Contributiile la sanatate si la pensii se trec?
2 .Bonurile fiscale cu diferite achizitii se trec?
3. Bonurile fiscale cu achizitie combustibili (benzina/motorina) se trec? Am uitat sa mentionez ca sunt pfa neplatitor de tva in sistem real, cod caen 0150, ma ocup cu agricultura si folosesc combustibilii pt utilaje. Am inteles ca trebuie sa am trecut pe bonurile fiscale denumirea cumparatorului si nr. de inmatriculare a autovehicului. Eu nu am trecute aceste date pe bonuri, in cazul acesta se pot trece in registru cumparari?
4. Impozitele se trec?
5. Taxa anuala pt asociatia pomicultorilor o trec?
Va multumesc, sper sa ma ajute cineva.
Cel mai recent răspuns: DanaDeni , utilizator 15:23, 14 Mai 2013
tot ce platiti cu chitanta in ordine cronologica se trece in Reg. de Plati si Incasari
In reg. de cumparari numai facturile,dar daca sunteti neplatitor de Tva,treceti Baza de impozitare.
Multumesc pt raspuns.
Sunt neplatitor de TVA, trec doar baza de impozitare fara a mai trece valoarea TVA?
In Registru de Incasari si plati am inregistrat tot ce am platit cu chitante, dar si bonuri fiscale cu diferite achizitii si ordine de plata, este bine????
Cum adica in reg de cumparari numai facturile?de unde ati scos-o pe asta?adica un bon de taxi, parcare, xerox - cheltuieli efectuate pentru desfasurarea activitatii specifice nu le pot deconta?eu cred ca da, atat timp cat bonul este sub 100 ron si stampilat. la fel si pt plati efectuate prin virament (de aceea este reg de incasari si PLATI). doar baza de impozitare? si tva-ul il suport din buzunar?nu cred. spuneti-ne si noua va rog, in baza carei legi faceti aceste afirmatii?
Buna ziua.
In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am nevoie de registrul de vanzari si cumparari, dar ulterior am aflat ca acestea sunt obligatorii; Intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de alte registre de cumparari si vanzari? Si cum se completeaza aceste registre acum, avand in vedere faptul ca nu mai sunt platitor de tva? Mai completez coloana cu baza de impozitare si tva sau completez doar coloana cu TOTAL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 b cris_cris08 cris_cris08 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru completarea declaratiei 392 B iau in calcul doar achizitiile pe baza de factura sau si cele pe baza de bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa elydda elydda Buna ziua, Am un PFA in sistem real si in luna decembrie 2014 am efectuat o plata cu cardul bancar , in vederea achizitionarii unui telefon. PLata a aparut ... (vezi toată discuția)