avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

Buna ziua,

Am un PFA in sistem real si in luna decembrie 2014 am efectuat o plata cu cardul bancar , in vederea achizitionarii unui telefon. PLata a aparut pe extras in luna decembrie, insa factura fiscala a ajuns, impreuna cu telefonul, in luna ianuarie 2015. Am sunat la furnizor si nu-mi pot emite documente pe luna decembrie. Cum pot inregistra telefonul pe cheltuiala in luna decembrie ?
Multumesc anticipat,
Elena S.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:07, 26 Ianuarie 2015
O inregistrati in decembrie 2014 pentru ca in registrul jurnal de incasari si plati se inregistreaza la data si cu valoarea din documentul de plata.
Multumesc! Si factura fiscala din luna ianuarie in ce luna o inregistrez ?
La contabilitatea in partida simpla se tine evidenta platii nu a facturii.
Nu sunt familiarizata prea bine cu aceasta forma de organizare, dar incerc s-o inteleg si s-o tin corect, daca se poate. Trebuie sa inregistrez si factura acesta cumva, nu ? Nu trebuie sa apara in 392B ? PLata o fac in baza unui document justificativ si va intrebam, in ce luna considerati ca trebuie inregistrata? Multumesc frumos
SI mai am o intrebare. Cum este corect sa inregistrez bonul de combustibil in program - saga (am autoturism personal si deduc 50% cf ctr comodat) ? Sunt pfa neplatitor de tva in sistem real. Il bag prin intrari ca o factura si apoi plata de factura in RJIP sau le inregistrez prin decont direct in RJIP , ca o plata simpla ? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli..lamuriri Diana_10 Diana_10 Buna zius chiar daca e duminica uni dintre noi mai si lucreaza. Eu am o nelamurire,in reg. de incasari si plati a unui PFA cum trec chelt. de pe Bonul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 b cris_cris08 cris_cris08 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru completarea declaratiei 392 B iau in calcul doar achizitiile pe baza de factura sau si cele pe baza de bon fiscal ... (vezi toată discuția)