avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzurile angajatorilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzurile angajatorilor

Am si eu o intrebare. Cum e posibil ca angajatorul sa santajeze efectiv angajatul.Am sa va descriu un caz concret. Angajatorul vine la sfarsitul fiecarei luni,si ii pune angajatului in fata o cerere de concediu fara plata ,pe care angajatul e obligat sa o semneze ,in caz contrar,este dat afara. In acest caz angajatorul scapa de cotizatiile la stat ,iar angajatul pierde vechime , deci implicit dreptul la somaj.Este posibil asa ceva ?

X-(X-(
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 14:39, 4 Martie 2012
Angajatul poate sa nu semneze cererea respectiva, iar in privinta datului afara sunt niste reguli care trebuie respectate inclusiv de angajator.
Angajatul mai are calea sesizarii ITM cu privire la aceast aspect - adica figureaza in concediu fara plata, conform cererii sale, insa presteaza activitate.
Este un abuz de drept .. care poate fi oprit fie prin depunerea unei sesizari la ITM, fie printr-o actiune in instanta ...
Angajatul poate sa nu semneze cererea in cauza, iar in cazul in care o semneaza sa faca acte vizibile din care isi poate pastra copii pe care le va folosi intr-o actiune eventuala in constatare la instanta si o sesizare la ITM.
Daca semnarea cererii respective survine la sfarsitul lunii de referinta poate langa semnatura sa inscrie si data semnarii documentului.
Chiar daca semneaza acea cerere , pentru anulare este nevoie sa demonstreze vicierea consimtamantului ...
raman socata, nu vi se pare mai rational sa va gasiti alt loc de munca decat sa faceti ordine in modul cum angajatorul isi gestioneaza fondurile financiare, LEGEA ii permite sa stopeze activitatea dar practica ii permitea sa ajunga la o intelegere cu dvs. nu o mai respectati si tot legea ii va da dreptul sa va concedieze, deci in final angajatorul ofera loc de munca nu ITM ul, daca ii spuneti oricarui angajator ca dvs. ati mers la ITM va spun 100% ca niciunul nu mai semneaza un contract cu dvs.

SFATUL meu este va intelegeti bine , nu va intelegeti, alt angajator, asta e viata de salariat, nu veti fi apreciat niciodata la valoarea reala pana nu ve ti fi dvs. sef si atunci sa vedeti cum trebuie sa negociati cu salariatii conform legii.calitatea de salariat se recomnada pentru experienta dupa care urmeaza autorizarea ca antreprenor cu salariati, asa ar trebui si este o diferenta uriasa, nu poti sa fi toata viata salariat trebuie sa fi si SEF.

CEREREA se face de mana, nu se accepta alt scris decat al salariatului .
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna daniel80 daniel80 Buna ziua, Sunt angajat la un service auto. Doresc sa aflu daca este legal ca pentru zilele de concediu de odihna sa mi se opreasca din salariu bani. ... (vezi toată discuția)
Refuz/neacordare co KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, Va descriu cazul meu pe scurt, cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Sunt angajat din luna Martie 2015 pana in prezent. In luna Octombrie as ... (vezi toată discuția)
angajatorul nu a operat functia corecta in cartea de munca roxy_reea roxy_reea Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca putei cu raspunsul la o intrebare. Si anume ce se poate face in cazul in care angajatorul nu mi-a operat functia pe ... (vezi toată discuția)