avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare in revisal

buna ziua.
in cazul in care am un angajat pe perioada determinata la care data expirarii contractului a fost 01.03.2012, in cat timp trebuie facute operatiile in revisal si transmis acesta?
dar daca in cazul in care doresc sa-i mai prelungesc contractul cu inca o perioada?
in HG 500 nu am gasit precizari la aceasta ci numai la alte modificari ale contractului cu completarea revisalului in timp de 20 de zile lucratoare.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 4 Martie 2012
Incetarea c.i.m. se transmite prin revisal la data incetarii c.i.m., potrivit art.4 alin.1 lit. d din HG nr.500/2011 (data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca)

Daca se decide prelungirea duratei c.i.m., atunci modificarea poate fi inregistrata in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata (in speta, in termen de 19 zile lucratoare de la 01.03.2012).
daca se face operatia de incheiere a cim la data incetarii acestuia, tot la acea data trebuie si transmis revisalul sau exista o perioada minima in care se poate transmite online?
Transmiterea incetarii raportului de munca prin REVISAL se face la data incetarii c.i.m. ... nu exista niciun alt termen prevazut de lege , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetare cim Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare. Si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)