avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se aplica sporurile la salariul de baza ?.companie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se aplica sporurile la salariul de baza ?.companie de stat .

sporul de conducere se pote aplica la salariul de baza iar rezultatul plus salariul de baza se aplica la celelalte sporuri exemplu sporul de vechime .sal.baza Xspor conducere =SALBAZASPCOND .X ; SP VECHIME =SALBAZASPCOND*25%= VALOARE SP V . sau
sp de vechime se calculeaza din salariu de baza ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 5 Martie 2012
Conform art. 160 din Codul muncii, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.

In sectorul bugetar, toate sporurile sunt incluse in salariul de baza in urma modificarilor aduse sistemului de salarizare. Pentru aceasta categorie de personal, indemnizatia de conducere este inclusa in salariul de baza.

Din cate cunosc , Spor de vechime în munca = % x (salariu tarifar + Indemnizatia de conducere) ; Indemnizatia de conducere = % x salariu tarifar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu tarifar, salariu de încadrare, salariu de bază anca.miron anca.miron În contextul legislației actuale privind salarizarea personalului bugetar care sunt definițiile pentru salariul tarifar, salariul de încadrare și salariul ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Minitauru Minitauru Buna ziua. E legal sa se faca distinctia salariu de incadrare vs salariu de baza si sa se includa sporul de conducere in salariul de baza (astfel incat atunci ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporurile apetra apetra Ordinul 64/2003 modificat precizeaza: \"1.Salariul de bază lunar brut: ...lei 2.Alte elemente constitutive: a)sporuri ... ; b)indemnizaţii ... ... (vezi toată discuția)