avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la asociatie?

Buna ziua,
1.Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje.Toti locatarii avem probleme cu izolatia,eu de exemplu iarna am mereu condens la geamuri,mucegai,iar vara imi ploua in tavan chiar daca afara nu ploua.Noi in apartament nu avem iarna peste 19 grade in casa,e a doua iarna cand stam cu calorifer electric si avem un copil mic care a racit iarna asta rau.Am facut sesizari verbale la asociatie si nu se face nimic.
Am o datorie la intretinere de 1.000 ron si m-am gandit daca mi-as face izolatia apoi asociatia sa-mi calculeze cu restanta pe care o am? Ar fi legal?
2. Noi tot palierul nu avem caldura la baie de cativa ani,vreo 5,deoarece sunt unele probleme la magazinul de la parter,iar noi personal ca apartament nu avem deloc caldura nici la bucatarie,am mutat caloriferul pe peretii laterali,pe peretele cu geamul si nu avem deloc caldura.Vecinul de sub noi are caldura,zicea ca avre in casa vreo 23 grade.
Este corect sa platim caldura calculata la suprafata de la baie si bucatarie chiar daca nu avem?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:38, 5 Martie 2012
1. Puteti face izolatia terasei, desi nu se recomanda din punct de vedere tehnic, numai pe bucatica dv. de apartament, dar.... trebuie sa cooperati cu conducerea asociatiei in sensul :
- ca aceasta sa fie de acord cu lucrarea astfel incat sa va recuperati banii dati pe lucrare ulterior. Trebuie sa aveti facturi si chitante + contract cu firma cu care efectuati aceasta lucrare, care contract sa contina si conditiile de garantie a lucrarii.
- sa colaborati cu administratorul si conducerea asociatiei in alegerea firmei cu care se contracteaza lucrarea si pentru monitorizarea lor pe timpul executarii lucrarii. Asta pentru ca doriti sa va recuperati banii si pentru ca acestia vor fi dati in final de asociatie, deci conducerea trebuie sa fie de acord cu pretul si conditiile contractului.
- sa stabiliti conditiile de recuperare a acestor bani.

2. Nu e normal sa platiti o caldura pe care n-o aveti. Totusi vedeti daca nu cumva mai trebuie facuta aerisirea pe coloanele de distributie, asta pentru ca spuneti ca vecinul de dedesupt are temperatura in casa de 23 grade C.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
elga50, moderator
1.Administratorul si conducerea sociatiei nu sunt de acord sa facem izolatia pe bloc,au alte prioritati,sa faca in fiecare luna "carpeli" la subsol si lift.
Ma gandeam ca avand datorie la asociatie sa-mi fac izolatia si apoi asociatia de proprietari sa socoteasca diferenta.
2. Mi se spune ca asta e! Copilul meu de 2 ani a fcaut pneumonie,noi stam tot raciti,murim de frig!Dar ni se socoteste caldura la baie si bucatarie,desi nu avem deloc,macar in camere sunt calde caloriferele cat sa se faca in casa 19 grade.
1-Acoperisul/terasa blocului constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Avand in vedere precizarile referitoare la neajunsurile cauzate la proprietatea dvs datorate defectoasei hoidroizolatii existente,se impune executarea unei lucrari unitare asupra intregi suprafete a terasei,cu eliberarea de garantie
Referitor la existenta de restante la plata cotelor de intretinere si interesul dvs de a storna c/v reparatie suprafata aferent apartamentul dvs, nu este solutia cea mai buna,nu garanteaza ca veti scapa de problemele cu care va confruntati
Executarea de reparatii partiale,nu asigura evidentierea tuturor defectiunilor existente pe suprafata terasei si repararea acestora si nu conduce la eliberarea de garantie pentru lucrare
2-Sesizati oficial si nu verbal presedintele de asociatie despre inconvenientele cauzate de defectiunile la terasa si de confort termic cu care va confruntati in apartament
Daca intampinati refuz de implicare aveti dreptul sa sesizati serviciul specializat din primarie
Ma refer la faptul ca izolatia blocului sa se faca legal cu o firma autorizata,cu deviz de lucrari,etc,iar facturile sa fie emise pe numele asociatiei.Si apoi asociatia sa-mi storneze contravaloarea reparatiei cu calcului aferent datoriei pe care o am.Ar fi legal aceasta posibilitate?
Da, ar fi legal, dar numai daca in prealabil aveti acordul asociatiei de proprietari....pentru ca asta implica semnatura presedintelui asociatiei pe contract...

Alte discuții în legătură

Pot cere plata intretinerii diferentiat pentru apartament la ultimul etaj neizolat felicz felicz Buna ziua! Avem, impreuna cu socrii, doua apartamente alaturate la ultimul etaj al unui bloc din sectorul 6 al Bucurestiului. Am renovat apartamentele, am pus ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)