avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoarele de costuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoarele de costuri

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca dintr-o scara de bloc cu 14 apartamente cu repartitoare montate de firma Techem, 8 proprietari doresc sa renunte la ele, se poate face acest lucru? Pentru ca as vrea un raspuns documentat, cu o baza legala daca exista.Multumesc anticipat.
Da, pot renunta in baza Ordinului 343/2010 ANRSC.
Vor fi considerati fara repartitoare si li se va calcula caldura ca atare.
Va multumesc mult de tot pt raspuns. Stiti cumva cum vom plati noi cei fara si ceilalti cu repartitoare caldura de acum inainte? Pentru ca la asociatia de propr. nu vor sa ne spuna, ei neavind nici un interes in acest sens ( adica renuntarea la repartitoare ).
Cei de la asociatie nu pot sa va dea un raspuns pentru ca nu sunt in masura sa vi-l dea,chiar daca renuntati la repartitoare ,tot firma va face calculul, si acolo puteti afla costul incalzirii .Atata timp cat ceilalti au repartitoare,administratorul nu are voie sa faca acest calcul,conf.ord.343,doar firmele autorizate.
opreaanca a scris:

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca dintr-o scara de bloc cu 14 apartamente cu repartitoare montate de firma Techem, 8 proprietari doresc sa renunte la ele, se poate face acest lucru? Pentru ca as vrea un raspuns documentat, cu o baza legala daca exista.Multumesc anticipat.

Nimic mai simplu,
Din cele spuse de dumnevoastra cei ce vor sa renunte la repartitoare sunt majoritari in asociatie, deci administratorul si conducerea asociatiei trebuie sa se supuna hotarari majoritatii. Baza legala e legea asociatiilor de proprietari. Dar e strigator la cer daca administratorul nu stie acest lucru. Pentru asta l-ati angajat.


Daca cei ce doriti renuntarea la repartitoare nu ati fi majoritari, ati putea renunta individual la acele repartitoare. Instiintati techem-ul printr-o simpla notificare ca renuntati la ele si dati-le jos. Asocaitia de proprietari nu are legatura cu aceste demersuri. Pe scurt nu e treaba ei.
Din pacate ANRSC-ul a hotarat in dispertul oricarei logici ca, o data montate repartitoarele chiar daca ramane un singur propietar care doreste sa se faca caclulul cu repartitoare se va proceda in consecinta. Asta, desi conform ordinul 255 trebuie sa fie montate cel putin 80 % repartitoare. Este o aberatia dar ei fac legea.

In cazul dumneavoastra s-ar putea ca pentru 6 apartamente sa nu le mai renteze afacerea, daca ceilalti 8 propietari renunta la repartitoare.

Alte discuții în legătură

Energie termica- repartitoare amk1243 amk1243 Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Este normal sa platesc caldura care trece prin tevile din apartament? budaca budaca Buna ziua. Ma numesc Nistorel Ctin si sunt din Iasi. As avea o intrebare. Locuiesc intru-n apartament din Iasi la care am la fiecare calorifer repartitoare.Pe ... (vezi toată discuția)