avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme grave la o sc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme grave la o sc

Buna ziua,
Am luat contabilitatea unei sc acum in februarie, problema este ca angajatorul imi aduce absolut toate facturile personale (cumparaturile,orice,tot) pe firma si imi spune ca dna de dinainte i le inregistra dar fara tva si ca nedeductibil adica sa plateasca impozit pe profit, doar sa se scada cu ele din casa ca au luat banii si sa nu se trezeasca ca nu iese casa.Este corect???
Va rog sa-mi spuneti eu nu am mai facut asa ceva pana acum
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 22:35, 6 Martie 2012
1.Se inregistreaza doar facturile emise pe firma ( cu TVA sau fara, in functie de lege).
2.Macar daca v-ar da doar bonurile ca asa le puteti inregistra ca nedeductibile.
Pentru mai multe contacti-ma pe privat.
in ce conturi pot sa introduc eu toate cheltuielile personale, (facturile sunt pe firma) 6028?623?sunt de toate pe firma; mancare imbracaminte tot ce poate cumpara un om personal
nimeni nu ma poate ajuta? va roooogggggg cum inregistrez eu aceste facturi absolut nenormale
Daca facturile sunt emise pe firma, dar cheltuiala in sine nu este pentru activitatea firmei, iar inregistrarea este doar pentru a justifica numerarul platit din casierie, creeati un analitic 6588.01,,Alte cheltuieli de exploatare- Cheltuieli nedeductibile" .

Daca firma este platitoare TVA, veti creea analitic 635 - TVA nedeductibil, cu ajutorul caruia veti inchide TVA aferent facturilor respective.

Va sfatuiesc sa nu treceti toata suma din start ca cheltuiala nedeductibila, pentru ca in cazul depunerii declaratiilor informative 394 si/sau 392A, inscrierea in jurnalul de cumparari se va face incorect.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
si eu am o situatie asemanatoare, societatea fiind microintreprindere.Se cumpara pe firma la fel, de toate, pt.uz.personal si se plateste cu cardul firmei.
Eu inregistrez asa:
1. cand am factura 461=401 si 401=5121 inclusiv tva
2. cand am numai bon fiscal 461=5121 inclusiv tva
Cand se ridica dividende 5311=461(chit.+disp.incasare) si 457=5311(disp.de plata); 457=446.

Alte discuții în legătură

Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Contabilitate carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu inregistrarea contabila in urmatorul caz?: Am o factura de reparatie masina, emisa pe firma, dar masina nu este ... (vezi toată discuția)
Mostre monicaVna monicaVna Buna ziua O societate nou infiintata cu obiectul de activitate comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comert si internet , si care ofera produse si ... (vezi toată discuția)