avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond de reparatii

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca la vanzarea unui apartament proprietarul care vinde este indreptatit sa i se restituie fondul de rulment si fondul de reparatii acumulat si nefolosit de asociatie pana la momentul vanzarii?
Multumesc mult.
In conformitate cu prevederile art. 24 alin. 4 din HG 1588 / 2007 fondul de rulment incasat se poate restitui, la cerere, la schimbarea domiciliului sau a titularului dreptului de proprietate daca prin actul de transmitere a proprietatii sau folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel.

In privinta fondului de reparatii nu este prevazut nici un fel de referire cu privire la restituire, ci doar ca se constituie si se foloseste numai cu acordul adunarii generale a proprietarilor. Ori daca legea nu dispune ca se restituie, la cerere sau in alte conditii, inseamna ca legal nu se restituie.



Se restituie numai fondul de rulment.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
elga50, moderator
In conformitate cu art 24 (4) din HG nr 1588/2007
Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate

In conformitate cu art 24 (5)
Fondul de reparatii se constituie pentru repararea partilor constructii/inslatatii aflate in proprietatea comuna,poate fi folosit numai cu acordul asociatiei de proprietari
si care nu se restituie titularului de fond
Sant situatii in care poate fi restituit partial sau diminuat fondul de rulment, in afara celor prevazute prin art.24(4) din HG 1588/2007.In ce conditii pot fi aprobate solicitarile proprietarilor in aceasta privinta in conformitate cu legislatia in domeniu? Cum se procedeaza?
Fondul de rulment,este fondul care asigura plata curenta a facturilor catre furnizorii de servicii/prestatii
Fondul de rulment poate fi restituit numai si cu respectarea prevederilor art 25 (4) din HG nr 1588/2007
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari in temeiul art 17s) din HG nr 1588/2007 poate dispune masuri pentru solutionarea cererilor membrilor proprietari

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa platesc? monyca_u monyca_u Buna ziua, Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc \"fond de rulment\" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment moshu_stef moshu_stef Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)