avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare conturilor bancare de catre stat la persoana ...
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare conturilor bancare de catre stat la persoana juridica

Buna ziua,
Problema a inceput in 2010 cand dupa prestarea unor servicii unei alte firme nu am fost platiti.E vorba de suma de 1800euro.Dupa aceasta gaura considerabila am inceput sa adunam treptat si datori la stat.Intre timp am deschis un proces pe care l-am si castigat firmei ce ne datora bani.Proces ce a ajuns in starea de lichidare si recuperare bani la masa credela(nu stiu cum va derula in continuare).Problema a aparut in aceasta joi cand vrand sa fac o tranzactie am constatat ca contul bancar imi este blocat de catre administratia finantelor s1.
Momentul a venit foarte prost,pentru ca am un contract in desfasurare pe care trebuie sa il si termin iar fara bani e imposibil sa pot face asta.As dorii o amanare sau o solutie in toate aceste probleme.
Intrebarea mea este daca pot folosii procesul castigat sau il pot ceda statului in cuantumul datoriei?De asemenea pe aceasta firma trebuie sa deschid si un cont de garantii in care imi vor fi livrati o cantitate de bani.Acest cont poate fi cedat statului?Care ar fi solutiile care le pot folosii,nu imi permit in acest moment sa stau cu conturile blocate si nici nu am banii necesari sa achit datoria.
Mentionez ca din putinul pe care l-am incasat de atunci si pana in prezent am tot incercat sa le mai virez si lor bani.Si va spun sincer ca au fost perioade in care le-am platit lor sume considerabile in detrimentul salariului meu.
Ultima mea intrebare este daca blocarea contului bancar are legatura si cu partea fiscala a mijloacelor de transport.De asemenea aceasta blocare a venit si in momentul in care intentionam sa vand o masina.Impozitele pe mijloacele sunt la zi.Banii ce urmeaza sa-i incasez pe aceasta masina vreau sa-i depun in contul blocat nu sa fug cu ei.Intrebarea este daca vor fi probleme la cu fisa fiscala a masinii si daca o voi putea scoate de la impozit.
Cu multe multumiri si o zi buna
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:38, 5 Martie 2012
taxele aferente masinii si vinzarii sunt taxe locale si nu au legatura cu ANAF sector 1, ci de Primaria Sector 1. deci puteti vinde masina fara probleme atit timp cit impozitele locale sunt achitate.

Creantele nu se pot cesiona fiscului, acesta poate - cel mult - sa faca o poprire la tert insa aceasta nu va duce la ridicarea popririi pe contul dvs bancar pina nu isi incaseaza efectiv banii.
exista 2 solutii - deschideti un nou cont bancar si pina la final de luna sa incasati banii din contractele dvs (apoi contul va figura in evidenta fiscului si poate fi poprit) sau sa deschideti un cont la o banca din afara Romaniei (in UE) si acolo puteti lucra linistit :) singurul inconvenient este ca toti clientii trebuie sa va achite in euro, insa este perfect legal pentru ambele parti implicate.

exista banci care au in Ro agenti - adica ei intocmesc dosarul de acte si le trimit direct catre banca din tara de origine. este ca si cum ati deschide contul direct in tara respectiva insa cu diferenta ca nu va deplasati. Veti primi apoi un ebanking si cardul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creare cont asociatie zmihai58 zmihai58 Buna ziua, Asociatia are deschis un cont curetnt in care primeam chiria pt antene acest cont a fost blocat si retrase sume pe care asociatia le avea de ... (vezi toată discuția)
Poprire, cont nou la alta banca JanineC JanineC Credit neplatit la timp care a dus la executare silita si proprirea contului bancar-persoana fizica. Daca se deschide un alt cont bancar la o alta banca din ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)