avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Tematica la Drept civil pentru concursul de admitere ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Tematica la Drept civil pentru concursul de admitere la INM

Am inteles ca ar exista un comunicat vis-a-vis de examenul din august ptr INM,cum ca din noul cod civil,nu s-ar da decat actul juridic civil ........iar restul ar fi din codul civil vechi.Din cate am inteles solutia aceasta ar fi luata(sau ar urma sa se ia),pentru ca studentii de anul acesta nu ar fi avut la indemana cartile corespunzatoare noului cod.Ma lumineaza si pe mine cineva ?si daca raspunsul este pozitiv,rog un link cu comunicatul.Multzam!
In prezent nu există un comunicat oficial al inm.ului. Se află doar in fază de teorie. Este drept, inm.ul a cerut parerile principalelor universităţi, şi acestea au cerut ca examenul să nu cuprindă noul cod, ptr că nu există cursuri şi nici nu a fost studiat în universităţi. In următoarele zile inm.ul va înainta propunerea universităţilor către csm, şi numai dacă aceştia vor fi de acord atunci va fi admisă susţinerea examenului in această modalitate. Din câte cunosc csm.ul doreşte intrarea în vigoare şi a noului cod de procedură civilă, dar şi a codului penal şi de procedură penală, până la sfârşitul anului. Dacă vor intra in vigoare până în vară, probabil că vor fi incluse şi acestea in programă. Deci nu este nimic sigur până în prezent.
Multumesc pentru informatie.Pot urmari ``toata povestea asta`` pe vreun site?aveti idee unde se publica?
[ link extern ] /

Informatii in acest sens se vor publica atat pe site-ul INM cat si pe cel al CSM.
Buna:)...intra pe acest link, este foarte util cu privire dupa ce sa te ghidezi,s-a hotarat caci tematica privind examenul de admitere la INM va fi cea dupa vechiul cod, doar din partea generala actul juridic si aplicarea legii in timp va fi dupa NCC...spor la invatat si mult succes:)!!!
Pe site/ul csm se pot urmări comunicate referitoare atât la examenele la Institutul Național de Magistratură, cât și pentru cele direct pe post cu o vechime de 5 ani. Unde va în partea stângă a ecranului au o opțiune de acest gen. Trebuie urmărit acolo și se dau toate informațiile imediat după ce cei de acolo iau o hotărâre și votează. Multă baftă în proiectul pe care vi l/ați propus.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2012 mmady mmady M-am hotarat in sfarsit sa dau examen la INM anul viitor. Am terminat facultatea in 2008 si as vrea cateva sfaturi in ceea ce priveste sistemul de invatat, ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2012 onitza86 onitza86 Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i ... (vezi toată discuția)