avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Romania a rezidentilor spanioli ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Romania a rezidentilor spanioli (emigranti romani)

Buna ziua. Stiu ca titlul poate parea confuz, dar si problema cu care ne confruntam este la fel. Am sa incerc sa o explic cat mai succint, ca sa nu va rapesc prea mult din timp. Eu si viitoarea mea sotie suntem rezidenti spanioli. Dorim sa ne casatorim, fie in Spania, fie in Romania. Din pacate, traducerea tuturor actelor din romana in spaniola si din spaniola in romana ar dura prea mult, asa ca am decis, pana la urma, sa ne casatorim in Romania. Aici incep problemele. Viitoarea este din Bacau iar eu din Roman/Neamt. Ei ii vor expira actele (CI si pasaport) anul viitor, asa ca, ideal ar fi sa ne putem lua inainte de asta, ca sa impuscam doi iepuri dintr-o lovitura. Oricum, dupa casatorie o sa trebuiasca sa-si schimbe actele, nu? Ei bine, mai departe, ca sa evitam alergatura si zilele pierdute (nu vom putea sta in tara decat o saptamana, cel mult :() am putea sa ii schimbam domiciliul pe Roman? Adica pe adresa mea, de acasa? Cum o pot lua parintii mei in spatiu, in asa fel incat toata fuga dupa acte sa fie intr-un singur oras (Roman)? Sau, si mai bine, aveti alte sugestii ca sa ne putem casatori, in sfarsit, in timpul scurt pe care il avem la dispozitie? Pentru ca, sincer, ma tem ca dupa toata fuga pe la birouri, o sa ne ramana timp sa sarbatorim cu o bere, cu prietenii apropiati, la scara avionului... #-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: daniela.popa , utilizator 15:51, 8 Martie 2012
Buna ziua, din cate stiu eu casatoria se incheie la primaria de care apartine unul din voi si printre actele care se cer exista un act doveditor elibarat de primaria celuilalt cum ca acesta nu este casatorit. Deci daca va casatotiti in Roman trebuie sa luati de la primaria din Bacau acea adeverinta care atesta ca domnisoara nu este casatorita. Nu este nevoie de dchimbare de domiciliu. Aceasta de face dupa ce va casatoriti in baza certificatului de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poveste adevarata POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 o echipa de agenti ai serviciului francez de informatii externe (Direction Generale de la Securite Exterieure) s-a ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort in spania ioana1983 ioana1983 buna ziua,intrebarea mea este: pot sa ma casatoresc a doua oara fara probleme? daca nu mi-am schimbat numele dupa divort¿pt ca nu sa mentionat in ... (vezi toată discuția)