buna ziua,
va supun atentiei urmatoarea problema;
un proprietar cu centrala termica refuza sa plateasca suma ce-i revine pt incalzire parti comune din sezonul de incalzire 2010-2011 pe motiv ca firma prestatoare de servicii i-a repartizat o suma f mare. acest prop a facut reclamatie la firma ce i-a facut calculul, la protectia consumatorului insa pana in prezent nu a primit nici un rasp. A primit numai un rasp de la firma prest de serv dar nu a fost multumit.Asoc a platit factura catre Radet chiar daca nu a recuperat banii de la proprietari pentru a nu plati penalizari(care intr-un an de zile ar fi fost f mari). este corect sa-i calculam penalizari acestui prop pt suma ce o datoreaza si pe care refuza sa o plateasca pe motiv ca este in litigiu cu firma ce a facut calculul?
o reclamatie la protectia consumatorului este considerata litigiu?
va multumesc
@elenadove,
Asociatia noastra este intr-o situatie asemanatoare, numai ca unul dintre propeietari ne-a reclamat la primarie. Am discutat cu inspectorul respectiv care mi-a cerut mai multe documente: copii ale facturilor furnizorului, situatiile privind repartizare costurilor de la firma de repartitoare. Proprietarul a facut o reclamatie anul trecut, exact pe aceeasi tema si in niste termeni de puteam sa o dau in judecata. Nu a achitat acele sume repartizate de firma (cam 65 lei intr-un sezon 2010-2011). In luna ian. 2012 are repartizata suma de 8,24 lei. Refza sistematic sa achite, acuzandu-ne ca-i bagam mana in buzunar... Am raspuns cum ne-am priceput, am aratat ca si ceilalti proprietari sunt in aceeasi situatie, ca aceste costuri reprezinta cam 1-1,5% din factura - nimic nu ii multumeste.
Acum ca tot sunt chemat la ordine, astept ca primaria sa-i raspunda si bineinteles acelasi raspuns va fi dat si in atentia noastra. Oricum si fara acest raspuns ii vom calcula penalizari. Nu stiu daca merita ca pentru aceasta suma sa ne complicam cu instanta de judecata. Vom discuta saptamana viitoare in AG...
Deci mai sunt asemenea proprietari si efectiv, observati ca nu este vorba de sume mari, ci de niste principii prost intelese.
Calcul caldura
cmd_ro
S-a calculat intretinerea pe luna octombrie , in care este inclusa si caldura repartizata de firma de repartitoare . Locatarii au venit si au spus ca ei nu au ... (vezi toată discuția)