avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat pentru depasirea liniei continue, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat pentru depasirea liniei continue, plangere contraventionala

buna .ma numesc cornel ,astazi in jurul orei 16 30,ma deplasam din directia Buzau spre Braila,la intrare in Loc Galbinasi imediat dupa podeste linie continua,pe care am incalcat-o pentru a evita un eventual acident,spun asta ca in fata mea era o doamna la volan,spun doamna ca este inca ziua lor,care la randul ei a vrut la un momentdat sa iasa de pe DN,dupa care s-a razgandit si a revenit pe banda de mers ,fara nici macar sa semnalizeze,automat eu am depasit-o pentru a evita eventuala coleziune,dupa depasire la aproximativ 400m a iesit in fata mea politistul care statea pe sensul meu de mers cu usile deschise(din spatele masini)care abia se vedeau,ma-u legitimat,au intocmit PV,nu ma vrut sa-l semnez dar a zis ca nu-mi da dovada daca nu semnez PV-ul,am semnat si cu mentiunea de mai sus consemnata in PV.
Cum pot sa contest acest PV???
cu stima
Cel mai recent răspuns: buhaiu2006 , utilizator 21:10, 6 Martie 2012
Da, urmeaza ca in instanta sa folositi martor/martori si sa invocati un caz fortuit. Sunt sanse sa vi se respinga contestatia pe urmatorul argument : daca aveati viteza redusa ati fi putut evita prin simpla franare, fara a incalca marcajul continuu...Cu alte cuvinte nu ati condus preventiv, obligatie ce va revenea.... Totusi incercati formularea unei contestatii la procesul verbal de constatare a contraventiei .
va multumesc ptr,raspuns,legile sunt interpretabile,mai laes in tara noastra.
In masin era sotia singura martora, si doamna care era in fata mea a fost oprita si ea,ca martor,dupa care a intors din drum in fata echipajului de politie,cred ca nu stia pe unde sa intre in acea comuna,ce pot face???
Semnalati acest aspect, iar din evidentele Politiei, aceasta persoana ar putea fi chemata ca martor in instanta si ulterior ar putea fi cheia acestei probleme...asta daca la momentul respectiv cand v-a fost aplicata sanctiunea, persoana respectiva a fost identificata de Politie.(daca au fost consemnata elemente de identificare ale acesteia de catre agentul constatator) Cu alte cuvinte ar trebui sa reiasa de undeva existenta/prezenta acesteia la fata locului.
va multumesc,concluzia care ar fi?,poate s-a mai lovit cineva de asa ceva,mi se pare cam abuziv acest articol cu depasire liniei continua si suspendarea permisului pe 30 de zile,poate ar mai analiza acest articol.
inca odata ,Multumiri .
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
buhaiu2006, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari proces verbal de contraventie georgedr72 georgedr72 Fapte : dupa depasirea unei masini, cond. respectiv accelereaza si impiedica revenirea pe banda I, se continua cu depasirea unui al doilea autovehicul, la ... (vezi toată discuția)
Anulare pv Bobo66 Bobo66 Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu. Este ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)