avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In ce termen sunt reabilitat de drept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In ce termen sunt reabilitat de drept?

in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o sa imi fie curat cazierul?si daca se curata singur?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gaby1988 , utilizator 17:27, 8 Martie 2012
După 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. Teoretic ar trebui să facă asta cei de la IPJ însă uneori nu o fac . În aceste condiții trebuie să te adresezi instanței de judecată să constate intervenită reabilitarea ta de drept
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
peter-valentin, utilizator
Termenul dvs de incercare este de 2 ani si 3 luni, termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Prin urmare, daca in acest interval de 2 ani si 3 luni nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate in conditiile art. 83 si 84 c.pen., sunteti reabilitat de drept.
Solicitati eliberarea unui cazier, iar in situatia in care pedeapsa aplicata figureaza in cazier, este necesar sa va adresati instantei pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Apreciez eu, că în acest caz nu este vorba de revocare sau revocare pentru neexcutarea obligațiilor civile, ci doar de aplicabilitatea dispozițiilor art. 134 C.p. care reglementează termenul de reabilitare, dealtfel, reabilitare de drept. Care este de 3 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
peter-valentin, utilizator
In cazul de fata sunt aplicabile disp.art. 86 c.pen., si nu ale art 134 c.pen. pentru ca vorbim de o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei .
Art. 86
Reabilitarea în cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei
Daca condamnatul nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei în baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept.
In principiu, dupa anul mentionat ar fi trebuit sa fi intervenit reabilitarea de drept.
Faceti o cerere pentru eliberarea unui cazier.

Alte discuții în legătură

Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua,pe 7 noiembrie 2006 am primit o pedeapsa de 1an si 3 luni cu suspendare 2 ani de incercare pentru consum bauturi alcolice.Acum pe 7 februarie 2010 se ... (vezi toată discuția)