avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare in UE

Buna seara . Revin cu intrebarea,PFA neplatitor de TVA ,inregistrat in ROI pentru prestari servicii intracomunitare ,ce facturier trebuie sa achizitionez cu rubrica TVA sau fara? Pe factura emisa in UE trebuie sa trec TVA-ul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andrei Borbel , Consultant fiscal 21:58, 12 Martie 2012
1. Pe factura treceti baza.
2.Undeva pe factura scrieti taxare inversa.
Nu se poate generaliza raspunsul: in primul rand conteaza daca prestati serviciile catre o persoana impozabila sau una neimpozabila, apoi conteaza ce fel de servicii prestati. Exista posibilitatea sa fiti obligat sa va inregistrati in scopuri de TVA inainte de prestarea serviciului pe art. 153^1. La fel, e posibil chiar sa trebuiasca sa facturati cu TVA
Daca veniti cu detalii va dau raspunsul la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)
Decont tva- prest. servicii. catre pers.neimpozabile din ue adriana.r adriana.r Sunt pfa neplatitoare de tva, prestez servicii informatice, Am primit un cod tva conf. art 1531 CF pt. prestare serv. informatice catre UE. Daca am un ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)