avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea violentei in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea violentei in familie

Va rog frumos, imi puteti explica daca aceasta lege promulgata astazi de presedintele Romaniei protejeaza si fostele sotii? Adica daca divortul este deja pronuntat (definitiv si irevocabil) dar violenta si amenintarile continua, se poate obtine ordin restrictie?

Va multumesc mult pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
laau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nadiar , utilizator 09:01, 10 Martie 2012
din pacate nu sunteti familie! insa in noul cod penal se prevede aceasta infractiune. pana atunci, faceti plangeri penale pentur amenintare, loviri sua alte violente, schimbati yala.
Este disponibila undeva on line aceasta lege?
Deocamdata nu cunosc legea deoarece nu am avut timp de ea insa protectia se poate extinde in caz de urgenta.Se spune ca legea protejeaza femeia.
Daca este vorba de divort pronuntat ar trebui sa se aplice.La fel si in caz de concubinaj.
Nu cred ca mai trebuie cineva impuscat ca sa fie asa...indiferent ce ar prevedea legea...
Daca o mama este amenintat si terorizata de fiul ei aceasta lege o protejeaza?Mentionez ca atat mama cat si fiul locuiesc sub acelasi acoperis avand camere separate dar el de cate ori consuma alcool si asta destul de des sparge tot ce gaseste in cale,tipa si urla fara a lovi insa.As vrea sa stiu cum o pot proteja fiindca pana acum fiul sustine ca are dreptul la mostenirea din partea tatalui decedat si nu poate fi evacuat.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Nadiar,

succesiunea si partajul si fiecare sa se mute la casa lor

fiecare om are dreptul sa faca ce vrea la el in casa, daca imparti locuinta cu o persoana care isi exercita toate drepturile ca sa zic asa singura solutie este iesirea din indiviziune

nu ai cum sa evacuezi pe cineva din casa lui, cum ar fi sa o dea fiul pe mama afara pentru ca nu suporta ceva la ea ? asa nu se poate nici viceversa

pana una alta , mama isi poate pune o iala la usa de la camera ei

el are dreptul la mostenire, dar daca se face impartirea apartamentului mama va primi 75% si el 25 % ( 50 % este deja al ei , 25% ii revine ca mostenire dupa sot ) , vinde apartamentul, impart banii si se muta fiecare la casa lui, sau ma rog unde isi permite fiecare
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tranzactie impartire prin invoiala a apartamentului dupa divort pana la vanzarea acestuia danadinu49 danadinu49 Buna ziua, In iunie 2009 am divortat (dupa 33 de ani de casnicie)si am introdus actiune si pentru partajul unui apartament semidecomandat, compus din 3 camere ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal AlexCerSenin AlexCerSenin Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat , un raspuns , orice . Relatia dintre mama si sotul ei a devenit insuportabila din cauza violentei fizice si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un copil major Dodo74 Dodo74 Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum. Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, ... (vezi toată discuția)