avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu conjugal

Buna ziua .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , un raspuns , orice .
Relatia dintre mama si sotul ei a devenit insuportabila din cauza violentei fizice si psihice . Din relatia lor a rezultat un inger de om , sora mea "vitrega" dar pe care o iubesc mai mult decat orice pe lume. In urma cu 6 luni am avut curajul sa intervin si sa incerc sa pun capat violentei asupra mamei mele . Am convins-o sa o ia pe sora mea si sa se mute in chirie lasandu-l pe dobitoc sa traiasca singur . Apartamentul este cumparat prin credit bancar pe numele amadurora , dar banii da-ti in avans au provenit dintr-o garsoniera vanduta de mama mea . Acum dobitocul s-a mutat din apartament motivand ca nu are cu ce sa plateasca ratele si lasand-o pe mama si sora mea de 10 ani sa se mute inapoi . Bineinteles ca o haituieste zi de zi cu mesaje si vizite , ameninatri ca vrea sa se mute inapoi sa locuiasca cu ele , el nepermitandu-si sa locuiasca singur si sa se intretina . A amenintat ca vine cu bagajul la usa pentru a se muta inapoi. Mama a facut cerere pentru pensia alimentara care deja i s-a solutionat in favoarea-i. Divortul este si el la randul lui intentat si se asteapta chemarea in judecata a partilor . Copilul , sora mea , nici macar nu doreste sa auda de "tatal" ei si refuza ca acesta sa vina inapoi.
Acum intrebarile mele sunt :
Ce poate face mama pentru a impiedica revenirea individului in apartament?
Poate acesta pe orice cale legala sa isi revendice dreptul de a locui in casa daca deja divortul este intentat?
Poate revendica la partaj apartamentul , daca contributia lui a fost plata in comun a ratelor in ultimi 5 ani ?
Exista vreo metoda legala de a interzice revenirea lui in casa ?
Va rog din suflet , un sfat . E dureros sa fii neputincios .
Multumesc din suflet . O seara minunata .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 11 Iulie 2013
Mama ar putea dovedi aceste violente ?
Pana una alta sa nu cedeze rugamintilor, amenintarilor, bubuielilor in usa si sa nu permita intrarea in casa. Daca cea mica deschide usa si ii permite sa intre, nu-l mai dati afara decat cu ordin de evacuare sau unul de restrictie si protectie.
Bunul e comun, daca ambii l-ar cere la partaj, mama are avantajul ca a contribuit mai mult la achizitionarea lui, ca minora va avea locuinta la dansa, copilul crescand in acea casa, ca poate plati ratele la banca.
In regula o sa aplice mtoda asta , dar legal el poate face ceva pentru a mai locui aici ?
Da, sa ceara in instanta reintegrare in spatiu. E mai greu sa i se acorde daca veti dovedi la proces ca e violent.


Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in cazul divortului ContSters10241 ContSters10241 buna ziua .sora mea are o problema sotul vrea sa divorteze iar ei locuesc intr-un apartament luat printr-un credit ipotecar,care nu este inca achitat,unde ea ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire omidee omidee In 1992 am dezbatut succesiunea dupa tata, noi 3 copii si mama; masa succesorala a fost compusa dintr-un teren 1550 mp, impartit in cote egale 1/4 fiecare ( ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare intre tata si fiica Cristian Darie Cristian Darie Buna seara, as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un act de vanzare cumparare ( suma este trecuta in contract) a unei case intre tatal meu si sora mea - ... (vezi toată discuția)