avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichet de cresa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichet de cresa

Buna ziua!
ma intereseaza legat de aceste tichete de cresa urmatorul aspect:
daca imi voi lua concediu de crestere a copilului pentru perioada de pana la implinirea unui an al copilului, voi putea sa beneficiez de acest tichet de cresa pana la implinirea a 2 ani ai acestuia?legislatia spune ”Salariatii angajati in cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste, celorlalte persoane juridice, precum si persoanelor fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap pot beneficia de tichete de cresa in conditiile Legii nr. 193/2006.” dar legea a fost data inainte de a exista posibilitatea alegerii intre un an CCC si 2 CCC si ed aceea sunt nelamurita.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 9 Martie 2012
In sistemul bugetar, potrivit Legii 283/2011, in anul 2012 nu se acorda tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou.
am inteles...multumesc frumos. eu lucrez la regie autonoma, ma gandesc ca in acest caz se acorda daca este specificat in Contractul Colectiv de Munca.
Potrivit art.132 (1) din Legea nr.62/2011, clauzele contractelor colective de munca pot stabili drepturi si obligatii numai in limitele si in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de cresa Eladaela Eladaela Cui si in ce conditii se acorda tichetele de cresa? (vezi toată discuția)
Tichete de cresa july_pink2003 july_pink2003 in 4 ian mi-am terminat CCC-ul de 1 an, intorcandu-ma la servici la acelasi angajator privat. Pot sa beneficiez de tichete de cresa? Angajatorul e obligat ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti daca sindicatele pot acorda tichete cadou, care este procedura? MULTUMESC! (vezi toată discuția)