avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate straina angajeaza romani si presteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate straina angajeaza romani si presteaza servicii pentru o societate din Romania? Este legal?

Am si eu o intrebare. O societate straina, fara sediu sau sucursala in Romania, poate sa angajeze cetateni romani? Acestia vor presta lucrari de productie pentru o alta societate din Romania. Intre cele doua societati va exista un contract de prestari servicii si implicit facturare. Firma din Romania detine utilajele si spatiul iar cea straina ar detine doar angajatii. Este legal acest lucru?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 12 Martie 2012
Societatea straina nu este dintr-un stat membru UE. Iar raspunsul la "ce le prezint inspectorilor ITM cand vin in hala de productie?" este " contractele de munca cu societatea straina, contractul de colaborare dintre societatea straina si societatea romana.
Nu stiu daca acest lucru este suficient .... :-/ teoretic da, insa practic .......
Atat teoretic, cat si practic sunt suficiente aceste documente .. poate doar sa aiba si decizia de detasare sau de delegare a lor la societatea dvs ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 monik monik buna ziua. daca un agent de munca temporara trimite salariatii la un utilizator strain, e nevoie sa se obtina formularul A1 sau agentul de munca temporara ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 stelach stelach Buna ziua, O firma cu obiect principal de activitate in plasarea fortei de munca, poate sa incheie contracte individuale de munca in Romania , si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru detasati in romania alina_e alina_e urmeaza sa inchei un contract de colaborare cu o firma din Bulgaria care va detasa in Romania pe o anumita perioada personal ce se va ocupa de constructia unui ... (vezi toată discuția)