avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de lucru legal la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de lucru legal la stat

daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore
Cel mai recent răspuns: cioncamihaela , utilizator 18:03, 9 Martie 2012
S-ar putea prin cumul de functii,adica prin incheierea unui contract de munca cu timp partial.(1/2 norma).
Conditia sa existe si un post vacant in statul de functii pt. care sa se incheie contractul si desigur unitatea sa aprobe acest cumul.
Numai prin cumul de functii se poate asa ceva .. insa potrivit Legii nr.284/2010, art. 24
(1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. În astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).
Se pomeneste despre program de 7 ore,si deficit de personal,ceea ce ma duce cu gandul ca este vorba despre sanatate sau asistenta sociala.
In acest caz,faptic cumulul se realizeaza tot in cele 7 ore daca este vorba despre o activitate identica cu cea desfasurata la activitatea de baza,numai ca angajatul care cumuleaza poate primi astfel in plus1/2 de salariu,caci in realitate munceste cat sa acopere lipsa unui angajat.Totul este sa existe post vacant si acordul conducerii unitatii...
Scriptic,cumulul apare in afara programului de lucru de la functia de baza,aceasta este procedura in practica pt. astfel de situatii.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Un profesor poate avea un al doilea serviciu tot la stat? profesorul este titular si lucreaza si la ISU. numai ca nu stiu ce fel de contract poate avea acolo, ce regim au cei de la ISU? poate lucra la cumul? sau prin conventie ? e legal?
va rog mult, un raspuns.
multumesc pt precizari.cei de la biroul plan spun totusi ca ,conform codului muncii se depaseste norma de ore prevazuta saptamanal de 48 de ore.cine are dreptate?

Alte discuții în legătură

Care este baza legala pentru cumul de functii feldiro feldiro As dori sa stiu care este baza legala pentru a ocupa la cumul, prin concurs, inca o jumatate de norma de informatician pe langa cea de profesor (de ... (vezi toată discuția)
Medic doua norme sch sch Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 La multi ani! Se poate face cumul de functii pentru personalul contractual dintr-o institutie publica? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)