avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medic doua norme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medic doua norme

Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , fara a se suprapune programele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 23 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Legea nr.284/2010, art.24 (2) : Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai in condiţiile in care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. In astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).
D-le @freeelis, va multumesc pentru raspuns si pt. art.din lege. Persoana despre care intreb are deja contract in sist. bugetar si i oferit o norma intreaga si la particular, dupa cum am explicat. Nu e vorba de cumul in aceeeasi unitate si de nici un concurs......
Deci, e legal sa aiba 2 norme, total 15 ore fara suprapunere de program ? Multumesc.
In acest caz, devin incidente urmatoarele :
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii (alin.2 art.35 C.mun.)

2. Nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

3. Întrucât dispoziţiile art. 114 din Codul muncii se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de muncă de 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

4. In speta,
este legala situatia unei persane cu mai multe c.i.m. incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Contract de munca vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca un angajat poate avea doua contracte de munca cu norma intreaga la acelasi angajator pe functii diferite. Va multumesc! (vezi toată discuția)