avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un consilier local ales pe lista unui partid politic ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un consilier local ales pe lista unui partid politic poate demisiona fara sa riste sa piarda sprijinul acelui partid?

un consilier local ales pe lista unui partid politic , poate demisiona din acel partid si sa ramana independent s-au risca sa-i fie retras sprijinul si inlocuit de alt membru al partidului politic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 9 Martie 2012
I se poate retrage sprijinul politic deci pierde calitatea de consilier.
Legea nr.393/2004 prevede ?
Art. 9 (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
......
h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales;
..........
(3) încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.

(4) În cazurile prevăzute la alin. (2) lit. c)-e) şi h1), hotărârea consiliului poate fi atacată de consilier, la instanţa de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare. Instanţa se va pronunţa în termen de cel mult 30 de zile. În acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea mandatului de consilier local nairam1 nairam1 Mandatul de consilier local poate fi suspendat / incetat prin excluderea din cadrului partidului politic din care respectivul face parte? Isi poate exercita ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Ce urmari are excluderea unui consilier local din partidul care l-a sustinut? dan  constantinescu dan constantinescu cu respect. am o nelamurire. un domn consilier local a fost exclus din partidul din care facea parte. adresa partidului a ajuns tarziu, nu a fost introdus ... (vezi toată discuția)