avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate chelt. de constituire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate chelt. de constituire

Sunt deductibile d.p.d.v al impozitului pe profit, chelt. cu amortizarea chelt. de constituire?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 21:42, 10 Martie 2012
Da ele sunt tratate ca imobilizari necorporale si in genere au o durata de amortizare de 2 ani.
Am intrebat ptr.ca in CF. la art.21 alin10 se spune ca "alte imobilizari necorporale recunoscute dpdv contabil, cu exceptia chelt de constituire si fd. comercial....se recupereaza prin ded. de amort." .Iar pe net, de la metodologie Fnante Brasov , am gasit " , legat de modificari aduse de OUG.109/2009 "dpdv fiscal,chelt.de constituire si fd. comercial, nu se recupereaza pe calea amort."
intocmiti o decize si le amortizati in sase luni, este perfect legal.
Va apreciez, nu doresc in contradictie cu dvs., dar 2 ani daca cititi legea amortizarilor este o perioada care nu da batai de cap la nimeni.
contabil am amortizat dar dpdv fiscal citind CF , care spune ca "amortizarea, în limita prevăzută la art. 24; ", iar la art 24 singura referire la chelt. de constituire este la pct.10 , unde spune:"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, drepturi de autor, licenţe, mărci de comerţ sau fabrică şi alte imobilizări necorporale recunoscute din punct de vedere contabil, cu excepţia cheltuielilor de constituire şi a fondului comercial, precum şi cheltuielile de dezvoltare care din punct de vedere contabil reprezintă imobilizări necorporale se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe perioada contractului sau pe durata de utilizare, după caz. Cheltuielile aferente achiziţionării sau producerii programelor informatice se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe o perioadă de 3 ani. Pentru brevetele de invenţie se poate utiliza şi metoda de amortizare degresivă sau accelerată."...deci cu exceptia lor. Tare mult as vrea sa nu am dreptate dar vreau niste justificari evidente. Multumesc

Alte discuții în legătură

Cod clasa amortizare anamaneaconta anamaneaconta Se folosete cod de clasa pentru amortizarea unei imobilizari necorporale? in cazul de fata un soft.......daca da care este acel cod? Va multumesc (vezi toată discuția)
Incadrare mijloc fix anmih anmih La ce pozitie se pot incadra licente soft specializat achizitionat prin investitii conform 2139/30.11.2004? (vezi toată discuția)
Perioada de amortizare ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. tocmai am consultat nomenclatorul mij fixe si nu am gasit pe ce perioada se amortizeaza licentele (pt windows si diverse licente obligatorii). pana ... (vezi toată discuția)