avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refinantare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refinantare credit

Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu un credit
In luna 11.2010 am efectuat o refinantare de credit la Banca1, la care deja aveam un credit. Cu ocazia refeinantarii am inclus in creditul de la Banca 1 si creditul pe care il aveam la Banca 2 pt niste electrocasince, credit facut in iulie 2010 pana in 2012. La momentul cererii mele de refinantare, in contul creditului meu de la Banca2 au fost virati 2.900 lei cu mesajul "in vederea rambursarii creditului", operatiune efectuata de catre consultantul Banca1. Acesta insa nu mi-a spus ca eu trebuie sa ma prezint la Banca2 in vederea solicitarii personale a inchiderii contului. Fapt pentru care eu am considerat ca din momentul virarii debitului Banca2-ului, am incheiat socotelile. Problema a fost ca ma cunosteam cu operatorul Banca1, care m-a cam amanat cu dosarul, am venit, am revenit si pana la urma cred ca acesta a uitat sa imi spuna. In luna februarie 2012, am fost instiintata de catre cei de la Banca2 ca am de achitat o rata restanta la creditul pt electrocasnice din iulie 2010. Le-am comunicat acestora telefonic ca am efectuat o refinantare in nov. 2010 si ca nu mai am de achitat nimik. In urma verificarilor efectuate am aflat ca datorita faptului ca eu nu m-am prezentat imediat dupa virarea banilor in contul Banca2-ului pt inchiderea contului, acesta a tras lunar rata cu dobanda, cei 2.900 lei ajungand pana in feb.2012.
Ma consider o victima a acestui sistem bancar indobitocit si care ar face orice sa iti extraga ultimul leut din buzunar si nu stiu cum sa ies din aceasta incurcatura, deoarece as mai avea de plata la Banca2 circa 2000 lei si nu mi se pare corect sa platesc pt acesti bani plus o dobanda la ambele banci, respectiv cea care a facut refinantarea Banca1 si Banca2.

Va rog sa ma ajutati deoarece as vrea sa introduc o plangere in civil dar nu stiu calea si daca am sorti de izbanda in acest caz .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 11:36, 10 Martie 2012
In cazul tau platesti comoditatea. Banii nu au fost virati cu OP conditionat. Banca 2 a incasat in contul tau o suma de bani. Banca 2 nu are voie sa umble la contul tau fara acordul tau. Ei nu au avut acordul de a face rambursare anticipata pe acesti bani, pentru ca nu te-ai dus sa le-o dai. In schimb, au avut acordul tau initial, dat prin semnarea contractului de credit, pentru retragerea din cont a ratei lunare., ceea ce au si facut. Eventual solicita o suplimentare sumei de bani acordata de banca , care e, probabil, mai ieftina, si du-te lichideaza-ti creditul la Banca 2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
ContSters194995, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu plata ratelor mereu la zi, trebuie sa platesc penalizari de intarziere! in ce tara traim??? radusb radusb Salutare tuturor! Scurt si la obiect: - mi-a fost ridicata masina, am facut contestatie, amenda din procesul verbal se plateste dupa judecarea cazului. Daca ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot platii bancile FLORIN6284 FLORIN6284 Am doua imprumuturi la banci unul la banca [BANCA1] cu o rata de 288 ce merge in scadere (scade pe fiecare luna cu 0.50 bani ) si unul la banca [BANCA2] cu o ... (vezi toată discuția)
Credit refinantat neinchis miki72 miki72 Buna ziua Am luat un credit de refinantare de la banca X prin care sa refinantez un alt credit de la banca Y numai ca in loc sa inchid creditul de la Y cand ... (vezi toată discuția)