avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce beneficii am daca incep o afacere pe cont propriu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce beneficii am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer?

Buna ziua,

ce beneficiu am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 10 Martie 2012
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 71.
(1) Consultanţa şi asistenţa pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri se acordã, la cerere, persoanelor în cãutarea unui loc de muncã, sub formã de servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi alte servicii de consultanţã.

(2) Serviciile prevãzute la alin. (1) pot fi realizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã sau, dupã caz, de firme private, organizaţii profesionale, fundaţii şi asociaţii specializate în aceste domenii, cu care agenţiile încheie contracte în condiţiile legii.

(3) Serviciile prevãzute la alin. (1) se acordã gratuit:
a) persoanelor prevãzute la art. 16, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care se aflã în cãutarea unui loc de muncã;
b) persoanelor care au calitatea de asigurat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care au calitatea de asigurat;
c) studenţilor care solicitã acordarea de credite cu dobândã avantajoasã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi.

Art.86
...
(8) Somerii care se obligã sã înfiinţeze întreprinderi mici şi mijlocii, unitãţi cooperatiste, asociaţii familiale sau care desfãşoarã în mod independent o activitate economicã în calitate de persoane fizice autorizate au prioritate la obţinerea creditelor în condiţii avantajoase.

2. Pentru amanunte luati legatura cu Agentia de Somaj unde sunteti inregistrat ca somer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati pentru someri mitach mitach Buna ziua.In cazul in care sunt somer am ceva facilitati pentru a-mi face o intreprindere individuala? (vezi toată discuția)
Credite pentru someri 020673 020673 buna seara,ma numesc roxana si as vrea sa va intreb daca este posibil ca somera sa obtin un credit nerambursabil ptr intemeierea unei firme si cum se obtine.eu ... (vezi toată discuția)
Somaj cpaula cpaula Ce avantaje si limite are o persoana incrisa la somaj de 45 ani, fam. monoparentala,daca in aceasta perioada isi deschide o afacere mica(cabinet ... (vezi toată discuția)